Ramazan Ayında Medresede 'İkindi Sohbetleri' Yapılacak

Gedik Ahmet Paşa Medresesi'nde, ramazan ayı boyunca Ensar Vakfı tarafından "ikindi sohbetleri" düzenlenecek. Çoğunlukla akademisyenlerin sunumlarının olacağı sohbetler için tüm hazırlıklar tamamlandı.

Ensar Vakfı Afyonkarahisar Şubesi İkindi Sohbetleri Koordinatörü Abdülkadir Macit, vakfın, ramazan ayının yaza denk geldiği bu sene ki oruçta, ikindi vaktinden ziyadesiyle istifade edilecek bir etkinliğe imza atacaklarını belirtti.

Bir ay boyunca İmaret Camisi'nin yanında bulunan Gedik Ahmet Paşa Medresesi'nde ikindi namazından sonra "ikindi sohbetleri" tertip edileceğini aktaran Macit, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Ensar Vakfı, bu sohbetler ile toplumun önünde olan insanları ağırlayacak ve her bir katılımcının ramazan ve orucu kendi alanlarının da birikimiyle sunmasına zemin hazırlayacaktır. Örneğin tıp profesörü Mustafa Solak, 'İftar Soframızın Sağlığı', sosyoloji profesörü Mehmet Karakaş, 'Tüketim Toplumu ve Oruç', tarih profesörü Mustafa Güler, 'Gedik Ahmed Paşa'dan Günümüze Külliye ve Ramazan', hukuk profesörü Ali Şafak Balı, 'İslam ve İnsan Hakları', iktisadi ve idari ilimler profesörü Şuayip Özdemir, 'İş ahlakı', ilahiyat profesörü Remzi Kaya, 'Kur'an ve Sünnette İnsan' başlıklı sunumlarıyla onlarca değerli insandan sadece birkaçı olarak seminerlerini gerçekleştireceklerdir. Ramazan-ı Şerif şöleninden ilim meclisi tertip ederek nasiplenmeye çalışan Afyonkarahisar Ensar Vakfı, Ramazan ayında her gün saat 18.00'de gerçekleştireceği bu meclise, her yaştan ilim aşığını davet etmektedir."
Kaynak: AA