Kosova'da Keds Akademisi Mezunlarına Sertifika Verildi

Limak ile Çalık şirketlerinin ortaklaşa yürüttüğü Kosova Elektrik Dağıtım Şirketi (KEDS) Akademisi mezunlarına diploma töreni düzenlendi.

Kosova'da Keds Akademisi Mezunlarına Sertifika Verildi

Törende konuşan KEDS Genel Müdürü George Karagutoff, KEDS Akademisi projesinin, toplumsal sorumluluk alanında şirketin yürüttüğü faaliyetlerinin önemli sütununu teşkil ettiğini belirterek, mezunların uluslararası ve yerli uzmanlardan eğitim alarak en önemli işlerde görev almaya hazır hale getirildiklerini kaydetti.

KEDS Yönetim Kurulu üyesi Mesut Serhat Dinç ise törende yaptığı konuşmada, İstanbul Boğaziçi Üniversitesi, Priştine Üniversitesi ile Kosova Eğitim Bakanlığı ile işbirliği içinde elektrikle tedarik ve dağıtım branşında bilgi ve tecrübenin daha ileriye taşınması için önemli bir platform oluşturulduğunu söyledi.

KEDS tarafından başlatılan projenin önemine değinen Priştine Üniversitesi Rektörü Anton Berishaj, Priştine Üniversitesi’nin bu tür programların şekillendirilmesinde ortaklığı sürdüreceğini ve alınan eğitimin uygulamada pekişmesini destekleyeceğini kaydetti.

Boğaziçi Üniversitesi'nden Prof. Dr. Tamer Atabarut ise KEDS programının, ülkemizin sınırları dışındaki toplumlara hizmet adına üniversitenin tecrübelerinden yararlanma imkanını sağladığını belirterek, hızlandırılmış şekilde bilgi aktarımı ile iş dünyasının ihtiyaçlarını karşılamakta yardımcı olacaklarına vurgu yaptı.

Çalık şirketi sahibi Ahmet Çalık adına konuşan Saim Dinç, Çalık şirketinin dünyadaki enerji projelerinden söz etti. Dinç, sözü edilen projeleri desteklemeyi sürdüreceklerini söyledi.

KEDS ortaklarından Limak şirketi sahibi Nihat Özdemir ise, “KEDS Akademi projesi hepimiz için önemli bir imkandı. Bu proje ile Kosova vatandaşlarının geleceği için çalışacak olan mühendis ve liderlerin sağlıklı temellere dayanarak yetiştirilmesi için önemli, bir proje oldu” dedi.

Emeral Otel'de düzenlenen törene, büyükelçiler, Kosova Hükümeti ile diğer kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

Törenin sonunda KEDS Academy mezunlarına Boğaziçi Üniversitesi ile KEDS tarafından diploma ile sertifika verildi

Kosova Elektrik Dağıtım Şirketi (KEDS), Kosova'daki işsizlik sorununun çözümüne katkıda bulunmak amacıyla olduğu gibi enerji alanında uzman yetiştirilmesi maksadıyla KEDS Akademi'yi (Academy) kurdu.

Proje, KEDS, Kosova Eğitim Bakanlığı, Priştine Üniversitesi ile İstanbul Boğaziçi Üniversitesi ile birlikte hayata geçirildi.
Kaynak: İHA