Yabancı Öğrenciler, Sertifikalı Obsidyen Ustası Oldu

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde "Taşın Yolculuğu Projesi" kapsamında obsidyen işleme eğitimi alan farklı ülkelerden 32 yabancı öğrenciye sertifikaları törenle verildi.

Sarıkamış Kaymakamlığı Ar-Ge birimi tarafından hazırlanan ve Türkiye Ulusal Ajans tarafından desteklenen proje kapsamında Yunanistan, Letonya, Romanya, İtalya ve farklı kentlerden gelen gençler, aldıkları bir haftalık eğitimde obsidyen taşının nasıl işlendiğini öğrendi.
Obsidyen taşından Atatürk portresi, ay yıldızlı kolye, yüzük, broş, tespih gibi ürettikleri süs eşyalarını Sarıkamış Halk Eğitimi Merkezi salonunda sergilemeye başlayan öğrencilere, sertifikaları törenle verildi.

Sarıkamış Milli Eğitim Şube Müdürü Atakan Karabağ, törende yaptığı konuşmada, projenin hem ülke hem de Sarıkamış açısından çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Dört ülkenin katılımıyla obsidyen işlemeciliği eğitimini başarıyla tamamladık. Projemizin sonunda sertifika töreni düzenledik. İleri ki aşamalarda kaymakamlık ve milli eğitim müdürlüğü olarak 24 ayrı proje hazırlıyoruz. İlçemize faydalı olan projelerle ışık tutmak hedefimizdir" dedi.

Obsidyen işleme usta öğreticisi İbrahim Nar da yabancı öğrencilerin çok yetenekli olduğunu belirterek, "Arkadaşlarımız kendi tasarımlarıyla ürettikleri takıların yanı sıra bütün öğrenciler bayrağımızı andıran ay yıldızlı kolye yapıp kendilerine hediyelik olarak ülkelerine götürmek üzere aldılar. Çok güzel bir proje oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Sertifikalarını alan yabancı öğrenciler de eğitim sırasında çok güzel arkadaşlık, dostluk bağı oluşturduklarını belirterek, Sarıkamış'tan güzel anılarla ayrıldıklarını ifade etti.

Kaynak: AA