Belediyeler Birliği’nden Eğitim Semineri

Akdeniz Belediyeler Birliği, kamu idarelerinin stratejik plan hazırlanmaları ve süresi dolmak üzere olan planlarını yenilemelerini amaçlayan, ‘Kent Yönetimi Stratejik Planlama ve Kentsel Performans Yönetimi’ konulu, birliğe bağlı belediye çalışanlarına, ASAT konferans salonunda eğitim semineri düzenledi.

Belediyeler Birliği’nden Eğitim Semineri

Akdeniz Belediyeler Birliği’ne bağlı belediye başkanları, başkan yardımcıları ve ilgili birim yetkililerinin katıldığı toplantıda, AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak da hazır bulundu. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ise toplantıya ilk kez Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı sıfatıyla katıldı.

Eğitim programının ilk sunumunu, Strateji Planlama Uzmanı Ahmet Kerim Nalbant yaptı. Nalbant, birlik üyelerine, sürdürülebilir kentsel gelişim, kentsel yaşam kalitesi ve kriterleri, Türkiye’de yerel yönetimlerin dünü ve bugünü ve kentten stratejik planlara muhtemel yansımalar konularını anlattı.

Moderatör ve Stratejik Planlama Uzmanı Dr. Yüksel Vardar ise ‘Örnek Plan Yaklaşımları’ adıyla, Büyükşehir ve ilçe belediyesi örneklerini paylaştı.

Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, eğitim seminerleriyle temel ilkeler çerçevesinde geleceğe daha iyi bakacaklarını belirtti.

Tütüncü, “Belediyeler olarak, geleceğe ilişkin vizyon ve misyon oluşturmak, stratejik amaçlar ve ölçülebilir hedefler koymak gerek. Eğitim seminerleri ve sunumlarla stratejik planlar yapabileceğiz” dedi.

AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak ise kalıcı hizmetler yapmak için eğitim seminerine ihtiyaç duyulduğunu ve kentsel performansların fikir alışverişleriyle artacağını belirtti.

Kaynak: İHA