Hatay’dan Adıyaman’a Kültür Yolu Oluşturulacak

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ev sahipliğinde Adıyaman, Antakya, Kahramanmaraş, Kilis, Osmaniye, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odaları’nın 21-22 Mart 2014 tarihlerinde bir araya gelerek oluşturduğu ‘Bölgesel Kalkınmada Güçbirliği Platformu’ ikinci toplantısı Kahramanmaraş’ta yapıldı.

Hatay’dan Adıyaman’a Kültür Yolu Oluşturulacak
Toplantıda, bölge turizmi için Hatay’dan Adıyaman’a uzanan ‘Kültür Yolu’ projesinin hayata geçirilmesi için ilk adım atıldı.
Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya; Adıyaman, Antakya, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kilis, Osmaniye ve Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odaları Yönetim Kurulu Başkanları, genel sekreterlerinin yanı sıra kalkınma ajansları yetkilileri katıldı.

"BÖLGEMİZ ÖNEMLİ BİR TURİZM HAVZASI"
GTO tarafından yürütülen platform adına açıklama yapan GTO Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, platformun ilk ortak projesinin “Kültür Yolu” olduğunu ifade ederek, “Bölgemiz tarihin en eski yerleşim merkezi olma, dünyaca ünlü mozaik eserler, zengin inanç ve kültür turizmi varlıkları ve zengin mutfak kültürü ile önemli bir turizm havzası oluşturuyor. Üstelik yakın zamanda Gaziantep'teki Zeugma Müzesinin yanı sıra yapımına devam edilen Şanlıurfa'daki Edessa Mozaik Müzesi ve Hatay'daki Antakya Mozaik Müzesi ile birlikte bölgede dünyanın hiçbir ülkesinde bulunmayan mozaik müzeleri destinasyonu oluşacak. Kültür Yolu projemiz ile tüm bu varlıklarımızı bölgeye daha yüksek ekonomik değer olarak dönmesini hedefliyoruz. Altyapı, eğitim ve tanıtımı içeren projemizi Odalarımız ve bölgeye hizmet veren İpekyolu, Doğaka ve Karacadağ Kalkınma Ajansları işbirliğinde hayata geçirmek için çalışıyoruz” dedi.

SURİYE RAPORU GÜNCELLENİYOR
Toplantıda, GTO önderliğinde Gaziantep’teki meslek ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla hazırlanan “Suriyeli Misafirler” raporunun bölge odalarının katılımı ile güncellenerek ilgili makamlara sunulacağını belirten Bartık, “Bilindiği üzere platform üyesi illerin en büyük ortak problemi yüzde 88’i bu 7 ilde yaşayan Suriyeli misafirler. Bu sorun için ilk toplantımızda bölge olarak ortak hareket etmek gerektiği konusunda karar almıştık. Bu konuda GTO’nun konuyla ilgili daha önce ilgili makamlara sunduğu Rapor iller özelinde güncellenecek, her il kendi yaşadığı sıkıntıları rapora ekleyecek varsa eksiklikler giderilecek ve platform olarak ilgili yerlere sunularak tekrar gündeme taşınacak” dedi.

Kaynak: İHA