Romanya İskenderun Fahri Konsolosluğu Açıldı

Hatay’ın İskenderun ilçesinde Romanya Ankara Büyükelçisi Radu Onofrei ve Hatay Valisi M.

Romanya İskenderun Fahri Konsolosluğu Açıldı
Celalettin Lekesiz’in katılımıyla Romanya-İskenderun Fahri Konsolosluğu açıldı

Romanya ile Hatay arasında yeni bir köprü kurulduğunu açıklayan Romanya'nın İskenderun Fahri Konsolosu Faruk Rende, atılan adımların Türkiye ile Romanya arasındaki dostluğu pekiştireceğini söyledi.


Ülkeler arasında her zaman bir yarış olduğunu ancak Romanya ile Türkiye’nin ortak yolu bulduğunu ifade eden Romanya Ankara Büyükelçisi Radu Onofrei ise, “Biz böyle bir yarış içerisinde kendimize ortak yol bularak yolumuza devam etmek isteriz. Bu rekabetten uzak durmak ve kendimizi geri çekmek için bu güçlü iletişimi devam ettirmek adına böyle bir adım attık” dedi.


Romanya ile Türkiye’nin tarihten gelen güçlü ilişkilerin olduğunu söyleyen Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz’de, 2012 yılında Türkiye ile Romanya arasında yaklaşık 5 milyar dolarlık iş hacmi olduğunu bu rakamın 2013 yılında 7 milyar dolara çıktığına vurgu yaptı

Romanya’dan Türkiye’ye yılda 400 bin turist geldiğini kaydeden Vali Lekesiz, “Hatay’dan Romanya’ya yılda 75 milyon dolarlık ihracatımız var. Yaş sebze ve meyve ticareti olmak üzere Hatay ile Romanya arasında yoğun ilişkilerimiz var. Karşılıklı işbirliği anlayışını daha da destekleyerek fiili durumları fahri konsolosluk gibi organizasyonlarla desteklemek suretiyle daha güçlendirebiliriz” dedi.

Konuşmaların ardından kurdele kesimi ile Romanya'nın İskenderun fahri konsolosluğu açıldı.
Kaynak: İHA