Kartepe Belediyesi Hijyen Eğitimi Almayanları Uyardı

Kartepe Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü, yürürlüğe giren Hijyen Eğitimi yönetmeliği konusunda işyeri sahiplerini uyararak, 5 Temmuz 2014 tarihine kadar eğitim faaliyeti yapmayanlar hakkında yasal işlem yapılacağını açıkladı.

Kartepe Belediyesi Hijyen Eğitimi Almayanları Uyardı

Kartepe Belediyesi, zorunlu olan hijyen eğitimleri ile ilgili işyeri sahiplerini uyardı. Belediyeden yapılan hatırlatmada, 5 Temmuz 2013 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren ‘Hijyen Eğitim Yönetmeliği’ne göre hijyen eğitimi alması gereken çalışanların eğitimlerinin tamamlamaları gereken sürenin 5 Temmuz 2014 tarihinde sona ereceği hatırlatıldı.

Kartepe Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Semra Begeç, “Çalışanlarına hijyen eğitimi belgesini aldırmayıp, belirtilen tarihten sonra belge almamış kişileri çalıştıran işyerleri hakkında ilgili kanununa göre işlem yapılacaktır. Fiiller ayrıca suç oluşturmadığı takdirde eğitim almamış her bir çalışan için ayrı ayrı değerlendirilerek kişi başı 250-1000 TL arasında cezai müeyyide uygulanacağı belirtilmiştir” dedi.

Müdür Begeç açıklamasının devamında: “Resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren hijyen eğitimi yönetmeliği’ne göre; Gıda üretimi ve perakende gıda satan işyerleri, insani tüketim amaçlı sular ile doğal mineralli suların üretimini yapan iş yerleri, berber, kuaför ve benzeri yerler. Otel, motel, pansiyon ve misafirhane gibi yerler, Komisyon tarafından hijyen eğitimi verilmesi uygun görülen diğer iş kolları. Eğitimler Halk Eğitim Merkezleri ve Mesleki Eğitim Merkezlerince verilmektedir. 5 Temmuz 2014 tarihine kadar işverenler ve çalışan personelin hijyen eğitimini tamamlaması gerekmektedir” diye konuştu.

Kaynak: İHA