Gıda Tasarım Yarışması 187 Bin 500 Lira Kazandırıyor

Türkiye’nin toplam ihracatına daha fazla katkıda bulunmak adına çalışmalarını hız kesmeden sürdüren İstanbul Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, şimdi de genç tasarımcıların önünü açmak için düğmeye bastı.

Gıda Tasarım Yarışması 187 Bin 500 Lira Kazandırıyor
Düzenlenen gıda tasarım yarışmasında dereceye girenlere toplam 187 bin 500 lira para ödülü dağıtılacak.

İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar Mamulleri İhracatçı Birliği, TÜBİTAK’ın destekleriyle endüstriyel gıdaların tasarlanması, Ar-Ge çalışmalarına gereken ilginin gösterilmesi ve bu alanlardaki genç tasarımcıların Türkiye’ye kazandırılması amacıyla 1. Ulusal Endüstriyel Gıda Tasarım Yarışmasını ve Şekerli Mamuller Ar-Ge Proje Pazarını düzenliyor. Her iki yarışmanın konusu da geleneksel Türk tatlıları. 1.Ulusal Endüstriyel Gıda Tasarım yarışması, ‘Lisans Öğrencileri Kategorisi’ ve ‘Profesyoneller Kategorisinden oluşacak. Ar-Ge Proje Pazarı’nda ise ‘Genel Katılım Kategorisi’ olacak.

TOPLAM ÖDÜL 187 BİN 500 LİRA
Lisans öğrencileri kategorisinde 35 bin lira, profesyoneller kategorisinde 100 bin lira olmak üzere Endüstriyel Gıda Tasarım Yarışmasında 135 bin lira ve Ar-Ge Proje Pazarında 52.5 bin lira olmak üzere iki yarışmada toplam 187 bin 500 lira para ödülü dağıtılacak. Endüstriyel Gıda Tasarım Yarışması 'Profesyoneller' kategorisinde birinciye 55 bin lira, ikinciye 30 bin lira, üçüncüye ise 15 bin lira ödül verilecek. Öğrenci kategorisinde ise birinci olan yarışmacı 20 bin lira, ikinci 10 bin lira, üçüncü ise 5 bin lira ödül almaya hak kazanacak. Şekerli Mamuller Ar-Ge Proje Pazarında birinciye 30 bin lira, ikinciye 15 bin lira, üçüncüye ise 7 bin 500 lira ödül verilecek.

Bunun yanında Endüstriyel Gıda Tasarım Yarışması için lisans öğrencileri kategorisinde birincilik ödülü kazanan grubun endüstriyel tasarımcısına yurtdışındaki tasarım okullarında 2 yıllık eğitim imkanı, grubun gıda mühendislerine ise TÜBİTAK MAM Gıda Enstitüsü’nün sunduğu 2015 yılı eğitim programlarından seçeceği iki eğitime ücretsiz katılım imkanı sunulacak. Proje teslim tarihi ise 6 Ağustos 2014 olarak ifade edilirken, yarışmalarla ilgili ayrıntılı bilgiye www.gidatasarimyarismasi.org’dan ve www.argeprojepazari.org’dan ulaşılabileceği açıklandı.
Kaynak: İHA