Yeni Yargı Paketi, Tbmm Genel Kurulu'nda

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, Diyarbakır'da Türk bayrağının indirilmesiyle ilgili, "Askeri birlik alanına bir kişi tel örgülerden atlayacak, direğe çıkacak, birliği ve ülkeyi temsil eden bayrağı indirecek. Siz yasalar diyeceksiniz. Yasalar alnından vurdurur" dedi.

Kamuoyunda yeni yargı paketi olarak bilinen Türk Ceza Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın görüşülmesine TBMM Genel Kurulu'nda devam ediliyor.
CHP Kocaeli Milletvekili Hilal Kaplan, TÜBİTAK'ın, 17 Aralık operasyonuyla ilgili sızan telefon görüşmelerinin montaj olduğu yönündeki raporuna değindi. Fikri Işık'ın Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı olmasından sonra kurumda çok sayıda kişinin görevine son verildiğini ve yerlerinin değiştirildiğini ifade eden Kaplan, "Kamera kayıtlarına rağmen montaj, dublaj diyorsunuz. Böyle rapor çıkıyor. Personeli, yanlışlarınız nedeniyle paralel yaftasıyla lekelemeyin. Hayvanat bahçesindeki müdürü getirerek kurumu bilimsel noktaya mı getirdiniz?" diye konuştu.

MHP Isparta Milletvekili Süleyman Nevzat Korkmaz da IŞİD'in Musul ve Tuzhurmatu'yu ele geçirdiğini anımsatarak, "İnsanlarımız, 'bugün Türk milletine hırlayanlar AKP'nin besleyip büyüttüğü IŞİD güçleri değil mi' diye soruyor" dedi.

Son dönemde Türk bayrağının indirildiğini, Musul başkonsolosluğunun işgal edilerek, diplomatların ve vatandaşların rehin alındığını, "TC" tabelalarının kaldırıldığını, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 1915 olaylarından dolayı üzüntü duyduğunu ifade eden mesaj yayımladığını anlatan Korkmaz, "Bunlar olurken neredesin dünya lideri, neredesin ey ruh? Ortaya çık ya da arkasına saklandığın kayanın arkasında kal. Belki orada kalman, ortaya çıkıp millete zarar vermenden daha hayırlıdır" diye konuştu.

Korkmaz'ın sözlerine AK Parti'liler teki gösterirken, Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı da Korkmaz'ı üslubu konusunda uyardı.
MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu da bayrak indirme olayına ilişkin tartışmalarına değinerek, "Pentagon'a, ABD Başkanlık Sarayı'na bir kişi girmeye kalksa ne yaparlar?" diye sordu.
İngiltere'de bir polisin metroda suçsuz bir kişiyi vurduğunu ve ihtara uyulmadığı için bunun yasal olduğunun açıklandığını ifade eden Halaçoğlu, "Askeri birlik alanına bir kişi tel örgülerden atlayacak, direğe çıkacak, birliği ve ülkeyi temsil eden bayrağı indirecek. Siz yasalar diyeceksiniz. Yasalar alnından vurdurur. Ülkenin bayrağını aşağı indirmek, devleti aşağı indirmek demektir" dedi.

Kaynak: AA