Türk Kızılayı 146. Yaşında

Türk Kızılayı'nın kuruluşunun 146. günü dolayısıyla açıklama yapan Türk Kızılayı Şamsun Şubesi Başkanı Mustafa Keskin, "Türk Kızılayı dünya tarihinde en büyük merhamet hareketidir.

Türk Kızılayı 146. Yaşında
Türk Kızılayı dünyanın her köşesine, Türk Bayrağı İle birlikte girmektedir" dedi.


11 Haziran Türk Kızılayı’nın, kuruluşunun 146. yıl dönümünü kutladıklarını hatırlatan Başkan Mustafa Keskin, "Dünya tarihinin gelmiş geçmiş en büyük merhamet hareketi olan Türk Kızılayı'nın 146. kuruluş yılını, merhamet sahibi değerli Samsunlularla ve büyük milletimizle paylaşıyoruz. Bizlere, her zaman minnetle andığımız birkaç Osmanlı idealistinden büyük bir miras olarak kalan bu insanlık hizmeti, bir süre sonra Hilal-i Ahmer Cemiyeti adını almış, Cumhuriyetimizin kurulması ile birlikte de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün himayelerinde Kızılay ismiyle adını merhamet tarihine altın harflerle yazmıştır. Dünyanın her yerine Türk bayrağını, acının olduğu her yere Türk milletinin merhametini taşırız. Biz, acı çeken, dara düşen her insana elimizi uzatırız ve bunu yaparken o elin sahibinin diniyle, diliyle ve ırkıyla ilgilenmeyiz. Esas olan yardım dileyen ele uzanmak ve o eli tutmaktır. Çünkü bizler Hazreti Ömerlerin, Hoca Ahmet Yesevilerin, Hazreti Mevlanaların, Yunus Emrelerin, Pir Sultanların, Karacaoğlanların yetiştiği 'insanlık ve merhamet' ikliminde yetişerek bu günlere geldik. Biz, kimsenin ulaşamadığı ve kimseye ulaşamayan çaresiz insanlara çare olmaya çalışır ve bunu yaparken de her ihtiyaç sahibinin en az kendimiz kadar onur ve haysiyet sahibi olduğuna inanırız. Bu inancımız doğrultusunda yönetime geldiğimiz günden bugüne kadar çalışma ve hizmetlerimizi ekip ruhuyla yoğun bir tempoda yürüterek, önemli projelere, yatırımlara ve hizmetlere imza attık" diye konuştu.

Başkan Keskin, "Türk Kızılayı, 146 yıllık milli bir kimliği, hafızası, kültürü ve birikimi olan, yardımsever milletimizin desteği ile köklü tarihine yakışır bir şekilde bugün de ülkemizin en büyük ve yaygın sivil toplum kuruluşu olmanın kendisine kazandırdığı örnek ve öncü olmak gibi liderlere ait özellikleriyle görevini layıkıyla yerine getirecek güce sahiptir. Samsun ve bölgesinde de gönüllülük esasına göre çalışan sivil toplum kuruluşlarının arasında Türk Kızılayı hizmet, yardım, yatırım, istihdam ve şehrimizin kalkınmasına katkı açısından en önde, örnek ve öncü konumdadır. Çalışmalarımızı ve hizmetlerimizi sizlerle paylaştıkça sizlerden güç alıyor ve bu güç ile yeni hedeflere koşmak için cesaretleniyoruz. Türk Kızılayı Samsun Şubesi olarak yönetim kurulumuzla birlikte, Türk Kızılayı’nı Samsun’un da önemli bir markası haline getirmek ve Türk Kızılayı bayrağını Samsunluların gurur duyacağı bir yüksekliğe çıkarmak için canla başla çalışıyoruz. Başarımızdaki en büyük pay ise saygıdeğer Samsunlulara aittir. Yükselen Kızılay, verdiğiniz ve vereceğiniz gayretlerin eseri olacaktır. Bu merhamet ve şefkat bayrağının gölgesine sığınmaya ihtiyaç duyan ve duyabilecek milyonlarca muhtaç insanın olduğunu unutmayınız. Bizler bu kutsal bayrağı, 146 yıldır dünyanın her yerinde şan ve şerefle dalgalandırmaya devam ediyoruz. Şehrimize, Türk milletine ve insanlığa hizmet aşkımızın, Türk Kızılayı’nın 146. yaşını kutladığımız bu günlerde de aratarak devam edeceğini bilmenizi isteriz. En büyük güvencemiz merhamet dolu yüreklerinizdir" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA