Tunceli Valiliğine Atanan Kaymak, Göreve Başladı

Valiler Kararnamesiyle İzmit Kaymakamlığından Tunceli Valiliğine atanan Osman Kaymak, göreve başladı.

Kaymak'ı, Tunceli Valiliği önünde İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Yurdakul Akkuş, İl Emniyet Müdürü Fahrettin Şen, kaymakamlar, bazı ilçelerin belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve valilik personeli karşıladı.
Makamına geçen Kaymak, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, yeni görevinin Tunceli'ye ve kendisine hayırlı olmasını temenni etti.
Kaymak, 24 yıldır mülki idarenin içerisinde olduğunu belirterek, iyi niyete dayalı, insanları ayırmayan, hoşgörülü, insan haklarına duyarlı, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı bir anlayışla çalıştığını söyledi.

Tunceli'de eşitlik anlayışı içerisinde halka hizmet götürmek için çalışacaklarını dile getiren Kaymak, şunları kaydetti:
"Bizim anlayışımıza göre her Türk vatandaşı saygıdeğerdir, onurludur. Hepsinin derdi, bizim derdimizdir. O anlamda onların dertlerine derman olmaya geldik. Amacımız, burada insanların hayatını kolaylaştırmak, kamu hizmetlerindeki seviyeyi daha üst seviyelere çıkarmak. Eğitimde, kültürde, sosyal alanda, yatırımlarda bunun için çalışacağız. Bu işi yaparken de gayemiz şudur; bu birlikte yapılacak bir şeydir, bizler el uzatırken halkımızla birlikte yapamazsak bunlar başarılı olmaz. Bu işi birlikte yapmamız halinde çok güzel sonuçlar çıkacağını düşünüyorum. Buraya çok iyi niyetlerle, yararlı olacağımı düşünerek geldim. Bizim için her insan kıymetlidir."
Vali Kaymak, bölgeye yabancı olmadığını söyledi.

Kaynak: AA