Mhp Söke İlçe Teşkilatından Bayrak Tepkisi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Söke İlçe Teşkilatı, gündemde olan terör örgütü yandaşlarının Lice’de Türk Bayrağı’nı indirmesi olayı ile ilgili basın açıklaması yaparak tepkilerini dile getirdi.

Mhp Söke İlçe Teşkilatından Bayrak Tepkisi

İlçe merkezinde gerçekleşen basın toplantısına Aydın İl Başkanı Fevzi Köse, İlçe Başkan Vekili Ramazan Çelik, MHP Söke Belediye Meclis Üyeleri Mustafa Bakırcı, Metin Sakalar, Esra Elif Bozkurt, Fatih Bozkaya, Bülent Arıcı, Yahya Gültopu, Süleyman Yörük, ülkü Ocağı Başkanı Ekrem Erdem ve partililer katıldı.


MHP Söke İlçe Başkan Vekili Ramazan Çelik, yaptığı açıklamada; “Bayrağımıza yapılan bu affedilmez saldırıya zemin hazırlayan olaylar, Başbakan önderliğinde çözüm süreci adı altında yürütülen safsatanın kaçınılmaz sonucudur. Süreç devletimizin bölünmez bütünlüğünü sistemli bir şekilde sarsma çabasından başka bir şeye yaramamış; bu süreç vesilesiyle PKK terör örgütü yandaş ve mensupları Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne, Türk Milleti’ne ve nihayetinde namusumuz Türk Bayrağına yönelik her türlü saldırıda bulunmayı kendilerinde adeta bir hak olarak görmeye başlamışlardır. Hükümetin görevinin elinde bayraklarla yürüyenlere değil, o bayrağı kışladan indirenlere müdahale etmek olduğunu hatırlatmak isteriz. Çözüm süreci kapsamında ve bilinçli olarak Türk Silahlı Kuvvetleri itibarsızlaştırmaya çalışılmaktadır. İktidar ve yandaş medyası tarafından dayatılmaya çalışılanın aksine yaşanan olaylar provokasyondan ibaret değildir. Eli kanlı terör örgütüne karşı milletimizin sessiz duracak mecali kalmamış, sabrı taşmıştır. Milletimizin gerçekleri göreceğine, demokratik hak ve görevleri kullanmak suretiyle, sorumlulardan hesap soracağına olan inancımızla bayrağımıza yapılan saldırıyı şiddetle kınadığımızı tüm halkımıza sunarken; buradan tüm yetkilileri görevlerini yapmaya, şerefli görevlerini layıkıyla yapmayanları istifa ya, Cumhuriyet Savcılarını ise şanlı Türk Bayrağının indirilmesine göz yuman ve yeminine aykırı davrananlar hakkında soruşturma açmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA