Bozüyük 70.'inci Yıl Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Mezuniyet Töreni

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde 70.'inci Yıl Anadolu Sağlık Meslek Lisesi 17.'inci dönem mezunları için bir tören düzenlendi.

Bozüyük 70.'inci Yıl Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Mezuniyet Töreni

Okul spor salonunda düzenlenen mezuniyet töreninde, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Okul Müdürü Tuncay Özer tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Okul Müdürü Tuncay Özer, konuşmasında, "Sağlık meslek liselerinin eğitimdeki amacı, meslek edindirmede bilgi ve beceri kazandırmaya yönelik olarak alanlarında gerekli kazanımları elde etmiş olarak onları insanların hizmetine sunmaktır. Okulumuzu diğer meslek liselerinden ayıran en önemli özellik insan sağlığına hizmet eden personeller yetiştirmektir. Görüldüğü gibi mezunlarımız ayrı alanların mensupları olsa da insan sağlığına hizmet etmek amacı ile aynı okulda eğitim almışlara insan sağlığına hizmet etme hakkı kazanmışlardır. Sevgili öğrenciler sizler insan sağlığını korumak ve geliştirmek amacı ile insan odaklı bir eğitim alarak mezun oluyorsunuz. Bilimselliğin yanı sıra insan olgusunda var olmasını istediğimiz sevgi, saygı, hoşgörü, yardımlaşma ve sabır sizlerin mesleklerinde daha da önem kazanacaktır. Türkiye de Anadolu Sağlık Meslek Liseleri arasında bir marka olan Bozüyük 70.'inci Yıl Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nde okumanın ve mezun olmanın ayrıcalığını her zaman hissedecek ve bu gururu her zaman hissedeceksiniz. Sizleri tebrik ediyor ve yaşamanızın her aşamasında Türkiye Cumhuriyetinin temel ilkelerine sahip çıkacağınıza inanıyor ve sizlere güveniyorum. Hepinizi tebrik ediyor, bundan sonra ki yaşamlarınızda başarılar diliyorum." dedi.

Ardından okul öğretmenlerine protokol mensupları tarafından başarı belgeleri verildi.

Mezun olan öğrenciler tarafından bayrak ve flama devir ve teslim töreni yapıldı. 2013-2014 eğitim öğretim yılında dereceye giren öğrencilere ödülleri ve belgeleri verildi.

Ardından mezun olan öğrencilere protokol mensuplarınca mezuniyet belgeleri takdim edildi. Devamında mezun olan öğrenciler tarafından meslek andı okundu. Okul birincisi tarafından okul kütüğüne isminin yer aldığı plaka çakıldı. Mezun olan öğrencilerin kep atma töreninin ardından program sona erdi.

Mezuniyet törenine Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Yürükçü, İlçe Sağlık Müdürü İbrahim Eskitütüncü, Milli Eğitim Şube Müdürleri, Devlet Hastanesi yetkilileri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: İHA