Ahika Yöneticileri Tarafından İtalya’ya Çalışma Ziyareti Gerçekleştirildi

Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) ile İtalya’nın Veneto Bölgesi’nde faaliyet gösteren Kalkınma Ajansı VEGAL arasında işbirliği protokolü gerçekleştirildi.

Ahika Yöneticileri Tarafından İtalya’ya Çalışma Ziyareti Gerçekleştirildi

AHİKA tarafından İtal’ya gerçekleştirilen çalışma ziyaretine ajansın yönetim kurulu üyeleri ile birlikte yöneticileri katıldı.

Çalışma ziyareti, İtalya’nın Veneto Bölgesi’nde faaliyet gösteren Kalkınma Ajansı VEGAL ziyareti ile başladı.

AHİKA Uzmanlarına yönelik olarak, VEGAL Sorumlusu Cinzia Gozzo tarafından VEGAL’in faaliyet alanları, çalışma tarzı, koordinasyon görevini nasıl yürüttüğü, bölgede kurdukları gıda kümesi konularında sunum yapıldı. Ardından, VEGAL’in destek verdiği projelerden Portogruaro da yer alan GiraLemene ve Caorlo isimli tarihi mekanların restorasyonu projeleri yerinde ziyaret edildi.

Ziyaret sırasında İtalya Tarım Bakanlığı Kalkınma Genel Müdürü nezdinde VEGAL, WIGWAM ve Ahiler Kalkınma Ajansı arasında imzalanan mutabakat ile iki ülkede tarafları sorumlu olduğu bölgelerdeki bölgesel kalkınmayı desteklemek, sosyal, çevresel ve ekonomik kalkınmaya katkı sağlamak amacıyla ortak çalışmalar yapmayı kararlaştırdı.

AHİKA, VeGAL ve WIGWAM karar verici organları tarafından onaylanan mutabakata konu bu işbirliği, turizm, KOBİ geliştirme, kırsal kalkınma ve ormancılığa dayalı kalkınma ve dezavantajlı gruplar olarak listelenen temel faaliyet alanlarına odaklanacak. Bu işbirliğinin AHİKA, VeGAL ve WIGWAM’ın ortak stratejik hedeflerine ulaşmalarının yanı sıra TR71 Bölgesi Bölgesel Kalkınma Stratejisinin gerçekleşmesine de hizmet etmesi amaçlanıyor.

AHİKA’nın İtalya temasları,daha sonra INEA (Ulusal Tarım Geliştirme Enstitüsü) ziyareti ile devam etti. AHİKA heyeti burada, INEA’nın faaliyet alanları, çalışma tarzı, INEA’nın Leader programındaki rolleri, kırsal kalkınma ve yerel ticaret konusundaki görüşleri hakkında bilgiler aldı.

AHİKA İtalya temasları, Roma Ticaret Müşavirliği ziyareti ile sona erdi

Kaynak: İHA