'Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali''

Safranbolu'da ''Kültürel Miras ve Korumacılık'' temasıyla düzenlenecek ''Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali'' kapsamındaki belgesel film yarışmasına başvurular başladı.

Bu yıl, "Ustaya Saygı" alt temasıyla 19-21 Eylül tarihlerinde 15'incisi düzenlenecek festivalde yarışacak amatör ve profesyonel daldaki belgesellerin son başvuru tarihi ise 25 Ağustos olarak belirlendi.
Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, festivalin en önemli etkinliğinin belgesel film yarışması olduğunu söyledi.

Festivalin sadece belgesel filmle sınırlı olmadığını, her yıl belirledikleri temalarla korumacılık alanında çalışmalar yaptıklarını anlatan Bulacak, "Belgesel film festivaliyle özelde Safranbolu, genelde Türkiye'de bulunan kültürel değerlerin geleceğe miras olarak taşınması konusunda gerekli duyarlılığı sürdürmeyi hedefledik. Belediyemiz önderliğinde film yarışmasına başvurular başladı" diye konuştu.

Başvuru şartları ve koşullarının belediyenin resmi internet sitesinden öğrenilebileceğini anlatan Bulacak, şöyle devam etti:
"Yarışma, uluslararası boyut kazanmasıyla hızla dünyaya açıldı. Her yıl bir çok ülkeden belgesel, yarışmaya katılıyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da dünyanın her köşesinden belgeselin geleceğini umuyoruz. Elimizde bir hazine değerinde arşiv oluştu. 14 yılda 10 bini aşkın belgesel arşivi. Bu gelecek kuşaklara aktarılacak çok büyük bir hazinedir."
Kaynak: AA