Gkv’li Ayça ve Alhan İstanbul Bilgi Üniversitesi’nden Ödüllerle Döndü

İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından Liseliler 2014 projesi kapsamında düzenlenen "Hayal-et Liseli Hayalet Olma" atölye çalışmalarına katılan GKV Özel Liseleri öğrencilerinden Muammer Alhan Babat finalde birinciliği elde ederek 4 yıllık üniversite bursu kazandı.

Gkv’li Ayça ve Alhan İstanbul Bilgi Üniversitesi’nden Ödüllerle Döndü
GKV Özel Liseleri öğrencisi Ayça Bilgiç ise jüri özel ödülü alarak Gaziantep’i başarıyla temsil ettiler.
Kuruluşunun 50. yıl dönümünde geleneği bozmayan GKV Özel Okulları öğrencileri bir çok dalda okullarına şampiyonluk ve birincilik ödüllerini getirmeye devam etti ve sanatsal alanlardaki başarılarına bir yenisini daha ekledi. İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından Türkiye genelinde düzenlenen ve 5 yüz lise öğrencisinin katıldığı Liseliler 2014 projesi kapsamında "Hayal-et Liseli Hayalet Olma" atölye çalışmalarının Adana ayağına katılan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri öğrencileri burada da başarılı olarak isimlerini finale yazdırdı.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Kültür ve Sanat Yönetimi (ART), Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi (MAP) tarafından yedi yıldır yürütülen ve Türkiye’nin dört bir yanındaki yetenekli liselileri ortaya çıkarmayı hedefleyen çalışmalar kapsamında, yarışmaya katılarak finale kalan GKV Özel Liseleri öğrencisi Muammer Alhan Babat ilk dörde girdi ve dört yıl boyunca üniversite bursu kazandı. Yarışmada finale kalan ve ilk sekiz içerisinde yer alan Ayça Bilgiç ise jüri özel ödülü alarak ismini başarı listesine yazdırdı.

İstanbul’da düzenlenen ödül törenine katılan Muammer Alhan Babat ve Ayça Bilgiç ödüllerini alırken düzenlenen etkinliklerde de başarıyla görev alarak isimlerinden sıkça söz ettirdi. Öğrencileri ve Liseler Müdürü Müfit Taşlıyar’ı makamında kabul eden GKV Özel Okulları Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Atanur Vergili, akademik başarıların yanında sosyal, kültürel ve sanatsal başarıların da kendileri için önem taşıdığını vurgulayarak öğrencilerin kişilik gelişimlerinde önemli rol oynayan bu etkinliklerin aynı zamanda öz güven duygularını da geliştirdiğini ifade etti.

Vergili, “İstanbul Bilgi Üniversitesi Kültür ve Sanat Yönetimi, Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi tarafından yedi yıldır yürütülen Liseliler 2014 projesi, bu yıl için "Hayal-et Liseli Hayalet Olma" atölye çalışmalarıyla devam etmiş, öğrencilerimiz geçtiğimiz günlerde bu çalışmalara katılmak üzere Adana’ya gitmişti. Etkinliklerin sona ermesinin ardından Türkiye genelinde 5 yüz öğrencinin yarıştığı çalışmalarda GKV Özel Liseleri 10. sınıf öğrencimiz Muammer Alhan Babat finalde ilk dört arasına girmeyi başarmış ve dört yıl süreli sahne sanatları ve yönetimi bölüm bursunu kazanmıştır. Yarışmada ilk sekiz içerisine giren 10. sınıf öğrencimiz Ayça Bilgiç ise jüri özel ödülü alarak ismini başarı tablosuna gururla yazdırmıştır. Akademik çalışmalara paralel olarak yürüttüğümüz ve her öğrencinin kendi yetenekleri doğrultusunda rol aldığı sportif, sosyal, sanatsal ve kültürel etkinlikler onların kişilik gelişiminde önemli rol oynarken öz güven duygularını da büyük oranda güçlendirmektedir. Başarılı olan öğrencilerimizi kutluyor, onları başarıya götüren GKV Özel Okulları öğretmen ve idarecileriyle ailelerimize teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.

YARIŞMA BİRİNCİSİ GKV’Lİ ALHAN BABAT PLASTİK CERRAH OLMAYI PLANLIYOR
Geçtiğimiz yıllarda bir çok projede modern dans ve oyun kabiliyetiyle dikkatleri çeken Muammer Alhan Babat yarışmada hayallerini ortaya koyduğunu ve geliştirdiği projenin kendisine dört yıllık üniversite eğitim bursu kazandırmasından dolayı mutlu olduğunu ifade ederek, “Böyle bir etkinlikte derece elde etmek elbette beni ve ailemi çok mutlu etmiştir. Anaokulundan buyana GKV Özel Okullarında eğitim görmekteyim. Akademik çalışmalarımızı bu tür sosyal ve sanatsal etkinliklerle destekliyoruz. İlkokul 4.sınıfta tanıştığım sahne sanatları alanında kendimi yetiştirmeye ve modern dans alanında da kariyer edinmeye çalışıyorum. Gerek okul içerisinde gerekse özel bir çok müzikal ve tiyatro oyununda başrol oynadım. Benim üniversite hayalim Tıp Fakültesini bitirerek plastik cerrah olmak. Kazandığım bu bursu ikinci üniversite olarak değerlendirmek istiyorum. Eğitimimde bana sürekli katkı sağlayan GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy ve GKV Özel Okulları Genel Müdürü Sayın Yrd. Doç. Dr. Atanur Vergili’nin şahıslarında idareci ve öğretmenlerime, desteklerini daima hissettiğim aileme teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

GKV’Lİ AYÇA BİLGİÇ DOKTOR ADAYI
ART ve MAP tarafından yedi yıldır yürütülen Liseliler 2014 projesi kapsamında "Hayal-et Liseli Hayalet Olma" atölye çalışmalarında geliştirdiği proje ile jüri özel ödülü alan GKV Özel Okulları 10. sınıf öğrencisi Ayça Bilgiç ise doktor olmayı planladığını belirterek böyle bir yarışmanın kendisi için önemli bir tecrübe olduğunu sözlerine ekledi. Bilgiç yaptığı değerlendirmede “Sosyal kültürel ve sanatsal etkinlikler sürekli ilgimi çekiyor. Bu etkinlikte de çok önemli deneyimler kazandım. Yarışmada ödül almak çok güzel bir duygu. Okuluma, idareci ve öğretmenlerime ve bir an olsun beni yalnız bırakmayan anne ve babama teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA