Gümüşhane'de Minik Öğrencilerden Anneler Günü Kutlaması

Gümüşhane'de Nesrin Halit Zarbun Anaokulunun 3-5 yaş arası öğrencileri, anneler günü için program düzenledi.


Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleşen programı Emniyet Müdürü Ahmet Can, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Erdem, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Olgun ve çok sayıda veli izledi.

Programın açılış konuşmasını yapan okul müdürü Akif Köse, anneler gününün evrensel bir gün olduğunu, dünyada milyonlarca annenin çocukları tarafından sevgi ve saygı ile anıldığını söyledi.

Hayatta ki en değerli varlıkların anneler olduğunu vurgulayan Köse, "Annelerimizi sadece anneler gününde değil, hergün anmalıyız. Onların gönüllerini alacak hediyeleri her zaman vermeliyiz. Tüm annelerimizin anneler günü kutlu olsun." dedi.

Günün anlam ve önemine yönelik video sunumunun ardından programda okulun 3,4 ve 5 yaş şubesindeki öğrencilerin rond, koro, şiir, dans ve oratoryo sunumları gerçekleşti.

Etkinlikler sırasında bazı öğrencilerin görevlerini yapmamakta inat etmeleri ve ağlamaları renkli anların yaşanmasına neden olurken, salonda bulunan velilerin bu anlarda alkışlarla çocuklara destek olması gözlerden kaçmadı.

Salonda bulunan çok sayıda annenin duygusal anlar yaşadığı, birçok velinin çocuğunu ilk kez sahnede izleme fırsatı bulduğu ve yaklaşık 1,5 saat süren program, okulda düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödül ve belgelerinin verilmesinin ardından sona erdi

Kaynak: İHA