Ünlü Sinema Oyuncusu ve Yönetmeni Türkan Şoray Şirehan'a Hayran Kaldı

Ünlü sinema oyuncusu ve yönetmeni Türkan Şoray, Gaziantep’te Şirehan Otel’de sıra gecesine katılırken, hayran kaldığı tarihi mekanda Gaziantep lezzetlerini tattı.


Gaziantep’teki bir etkinliğe katılmak üzere şehre gelen ünlü sinema oyuncusu ve yönetmeni Türkan Şoray, Şirehan Otel’de konakladı. Gecenin ilerleyen saatlerinde kendisi için hazırlanan sıra gecesine katılan ünlü oyuncu Türkan Şoray, tarihi mekanda unutulmaz bir gece yaşadı. Kendisine gösterilen ilgiden memnun kalan ünlü oyuncu tarihi mekan ile ilgili Sahan Grup Yönetim Kurulu Başkanı ve Anadolu Mutfağını Koruma Araştırma ve Geliştirme Başkanı Tahir Tekin Öztan’dan bilgiler aldı. Ünlü oyuncu Şoray kendisine ikram edilen yöresel yemeklerle ilgili de bilgi almayı ihmal etmedi. Sahan Grup Yönetim Kurulu Başkanı ve Anadolu Mutfağını Koruma Araştırma ve Geliştirme Başkanı Tahir Tekin Öztan bu mevsimde yapılan kebaplarla ilgili bilgiler verirken, ünlü oyuncu Şoray kendisine ikram edilen çağala çorbasına da hayran kaldı. Şoray, “Tarihi bir mekanda inanılmaz bir atmosferde mükemmel bir gece yaşadık. Tarihi yerinde görüp burayı yaşamak tarifi imkansız bir duygu. İki gün boyunca burada kalacağım ve tarihi içime sindirmek istiyorum. Gaziantep sofrası zaten dünyaca bilinen ve kabul edilen lezzetlere sahip bir yer. Bu lezzetleri tarihi mekan olan Sahan Restoran'da tatmak ayrı bir güzellik oluyor. Burada bize bu lezzetleri hazırlayan ve bu tarihi mekanı Gaziantep’e kazandıran Tahir Tekin Öztan beye teşekkür ediyorum” dedi.

Bir kolej tarafından yılın annesi seçildiği hatırlatılan ünlü sinema oyuncusu Türkan Şoray, “Annelik çok kutsal bir şey. Ben de iyi bir anne olmaya çalıştım. Ben o annelik ödülünü çocuklarını kaybetmiş bütün anneler adına aldım” diye konuştu.

Kaynak: İHA