Sarıkamış'tan İki Proje Eğitimde İyi Örnekler Arasına Girdi

İstanbul'da Eğitim Reformu Girişimi tarafından Sabancı Üniversitesi'nde düzenlenen, 2014 Yılı Eğitimde İyi Örnekler Konferansı'nda Sarıkamış'tan katılan iki proje, iyi örnekler arasına girdi.

İstanbul'da Eğitim Reformu Girişimi tarafından Tuzla yerleşkesi Sabancı Üniversitesi'nde, 3 Mayıs'ta 11'incisi düzenlenen konferansta, Sarıkamış Şehit Fikret Gündüz İlkokulu ve Beşyol Ortaokulu öğretmenlerinden Şebnem Demir, Gözde Karakaş ve Fatma Karan'ın yürüttüğü "Lösemiyi Birlikte Yenelim" ve "Kar Tanelerinin Kristal Yüzü" adlı projeler, iyi örnekler arasına girmeyi başardı.
Proje koordinatörü Gözde Karakaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, konferansa Türkiye genelinde 755 başvuru olduğunu, seçilen 62 proje arasında projelerinin yer aldığını ve katılımcılarla paylaşıldığını belirtti.

Beğenilen iki projeden "Lösemiyi Birlikte Yenelim" adlı topluma hizmet çalışmasıyla Sarıkamış Şehit Fikret Gündüz İlkokulu 3. ve 4. sınıf öğrencileri ve öğretmenleri tarafından yürütüldüğünü ifade eden Karakaş, "Bu kapsamda lösemi hakkında bilgilendirme çalışmaları yapılmış ve LÖSEV yararına Erzurum Devlet Tiyatrosu oyuncuları tarafından Halk Eğitimi Merkezi salonunda 'İbi ile Babi Yollarda' adlı çocuk oyunu, ilçe merkezi ve köy okullarında eğitim gören yaklaşık bin öğrenciye izlettirildi. Elde edilen 4 bin lira tutarındaki gelirin tamamı LÖSEV'in banka hesabına yatırılarak çalışma tamamlanmıştır" dedi.

Karakaş, "Kar Tanelerinin Kristal Yüzü" adlı projenin ise 2013-2014 öğretim yılı başında Sarıkamış Şehit Fikret Gündüz İlkokulu 4. sınıf öğrencileri ile Beşyol Köyü Ortaokulu Fen ve Teknoloji Dersi öğretmeni Fatma Karan ve öğrencileri tarafından yürütüldüğünü ifade etti.

Proje kapsamında öğrencilerin yaşadıkları coğrafya ya ait olan yağış türü hakkında bilimsel bilgilere ulaşmaları ve çevrelerini de bilgilendirmelerinin amaçlandığını vurgulayan Karakaş, "Öğrencilerin boraks yöntemiyle kristal karın yapısını deney yoluyla incelemeleri sağlanmıştır. Kristal karın turizme etkisini öğrenebilmek adına otel yöneticileri, Kars Meteoroloji Müdürlüğü, kütüphane, internet kaynakları kullanılmış, elde edilen bilgiler doğrultusunda afiş ve el ilanları hazırlanıp dağıtılarak başta öğrenci aileleri olmak üzere Sarıkamış genelinde bilgi paylaşımında bulunulmuştur" diye konuştu.

Karakaş, Sabancı Üniversitesi'nin ülke genelinde eğitime büyük destek verdiğini, öğretmenler olarak bu destek ve katkılarının devamı için yeni proje çalışmalarına başlayacaklarını sözlerine ekledi.
Kaynak: AA