Menteşe İlçesi Muhtarları Vali Güvençer'i Ziyaret Etti

Muğla'da yeni kurulan Menteşe İlçesi muhtarları, Vali Mustafa Hakan Güvençer'i ziyaret etti.

Valilik 75. Yıl Salonunda muhtarları kabul eden Güvençer, seçimlerin ardından görevlerine başlayan muhtarlara başarılar diledi.
Seçilmiş insanların ağır bir sorumluluğu olduğunu belirten Güvençer, "Sizler, bizler herhangi birileri değiliz. Bizler atanarak, sizler seçilerek vatandaşa hizmet için yetkilendirildi. Sizler bu yetkiyi seçilerek aldınız, taşın altına el koyma anlamında sizlerin sorumluluğu biraz daha fazla" dedi.

Seçilen muhtarların vatandaşın güvenine ve tercihine mazhar olduğunu kaydeden Güvençer, şöyle konuştu:
"Dolayısıyla sizin sorumluluğunuz daha fazla. Sorunlardan şikayet etmek yerine durumu doğru kavrayıp işbirliği içinde olmalıyız. Seçimlerden önce İl Özel İdaresi vesilesiyle sorunların çözümünde sizlerle daha çok işbirliği içindeydik. İl Özel İdaresi bütçesi, ekipmanları, çalışanları ile bize bu imkanı veriyordu. Fakat şimdi yeni sistem rayına oturana kadar taleplerinize karşılık vermek zorlaşacak. İl Özel İdaresinin kapanmasıyla yeni bir sisteme geçtik. Her yenilikte olduğu gibi bu sistemde de bocalamalar olacaktır. Muhtarların merkezi yönetimin temsilcileri olarak vatandaşın sesi olmak, sorunları çözebilecek mercilere ulaştırmak durumundadır."
Muğla'da yeni bir yapılanma oluştuğunu dile getiren Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan da en doğru bilgiye ve sonuca ulaşmak için istişare yapılması gerektiğini söyledi.

Kaynak: AA