'Türk Dünyasında Kadın ve Moda Etkinlikleri'

Ankara'da, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) ve Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı iş birliğiyle gerçekleştirilen, "Türk Dünyasında Kadın ve Moda Etkinlikleri" kapsamında, modacı Cemil İpekçi ve Türk dünyasından gelen sektör temsilcilerinin tasarımlarının yer aldığı "Kadın ve Moda" adlı defile sunuldu.

Sheraton Otel'de gerçekleştirilen ve TBMM Başkanvekili Meral Akşener'in de izlediği defilede mankenler Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Azerbaycan, Moğolistan, Kırım, Makedonya, Altay, Tataristan, Saha Yakut, Hakas, Tuva, Başkurdistan, Çavuşistan, Kalmuk, Kabardin Balkar, Uygur'dan katılan modacıların tasarımlarını sundu.
TÜRKSOY Sanat Danışmanı Armağan Nur Muhammedoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Eskişehir Kültür Başkenti etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen defilenin ilkini Eskişehir'de düzenlediklerini anımsattı.
Muhammedoğlu, defilede, sadece modayı değil kültürel mirasları da ön plana çıkarmaya çalıştıklarını belirterek, "Kostüm ve kumaşlarla bunu yansıtarak güzel bir defile sunduk" dedi.


Kaynak: AA