Türk ve Alman Ekonomisi Konya’da Buluşuyor

Aşağı Saksonya Eyaleti Başbakanı Stephan Weil’in Konya programı çerçevesinde beraberindeki işadamı heyeti, Konya Ticaret Odası (KTO)’nda düzenlenecek Konya-Almanya B2B organizasyonunda Konyalı firmalarla ikili iş görüşmeleri yapacak.

Türk ve Alman Ekonomisi Konya’da Buluşuyor

Aşağı Saksonya Ekonomi Bakanı Jörg Bode ve Baden-Württermberg Eyaleti Maliye ve Ekonomi Bakanı Nils Sehmid’in ardından Konya Ticaret Odası’na üçüncü ziyareti Aşağı Saksonya Eyaleti Başbakanı Stephan Weil beraberindeki 80 kişilik işadamı heyetiyle yapacak. Aşağı Saksonya Başbakanı’nın resmi Türkiye ziyareti kapsamında Konya ziyaretinde beraberindeki işadamı heyeti Konya-Almanya B2B organizasyonunda Konyalı firmalarla ikili iş görüşmeleri yapacak. Organizasyona Konya’dan katılacak 77 firma temsilcisi kurulacak 21 masada Alman işadamlarıyla bir araya gelecek. Program kapsamında Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Başbakan Weil ve beraberindeki heyete Konya ekonomisi hakkında sunum yapacak.

Program; Konya Ticaret Odası ve Hannover Ticaret ve Sanayi Odası’nın 2012 yılında imzaladığı işbirliği protokolü ile Konya ve Aşağı Saksonya arasında artan ticari işbirliğine yeni bir boyut kazandıracak. Alman Başbakan’ın Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk’le yapacağı görüşmede, Konya Ticaret Odası’nın Konya’ya kazandırdığı Türkiye’nin en büyük üçüncü Fuar Merkezi ve Mesleki Eğitim Merkezi’nde Aşağı Saksonya Eyaleti ile işbirliği konuları ele alınacak.
Kaynak: İHA