Federal Almanya Aşağı Saksonya Eyaleti Başbakanı Weil Konya'da Açıklaması

Federal Almanya Aşağı Saksonya Eyaleti Başbakanı Stephen Weil, "Almanya ile Türkiye, başka hiçbir ülkeyle olmadığı kadar eşsiz bir ilişkiye sahip. Çünkü bu kadar çok insan bir şekilde bu ülkeden gelip Almanya'ya yerleşmiş, Almanya'da yaşıyor veya bir süre Almanya'da yaşayıp tekrar Türkiye'ye dönmüş" dedi.

Weil, bazı ziyaretler için geldiği Konya'da, Vali Muammer Erol ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ile Akyokuş Park'taki yemek davetinde bir araya geldi.
Konya'da çok güzel, içten ve samimi bir ortamda ağırlandıklarını söyleyen Weil, "Büyük bir heyetle geldiğimiz Konya'da bulunmaktan dolayı mutluyuz. Burada dostluklar kurulacak, iş birliği imkanları araştırılacak ve ortaklıklar oluşacak" diye konuştu.

Hannover Büyükşehir Belediye Başkanı Stefan Schostok da ticaret, sanayi ve bilim alanında çok önemli kişilerle bir araya gelindiğini ifade etti
- Konya Valiliğini ziyaret
Heyettekiler daha sonra Konya Valisi Muammer Erol'u makamında ziyaret etti. Weil, burada yaptığı konuşmada, Almanya ve Türkiye arasındaki iş birliğinin çok önemli olduğuna işaret ederek, şöyle devam etti:
"Almanya ile Türkiye, başka hiçbir ülkeyle olmadığı kadar eşsiz bir ilişkiye sahip. Çünkü bu kadar çok insan bir şekilde bu ülkeden gelip Almanya'ya yerleşmiş, Almanya'da yaşıyor veya bir süre Almanya'da yaşayıp tekrar Türkiye'ye dönmüş. Ekonomik alanda son derece başarılı iki ülke ve iki bölgeden bahsediyoruz. Konya'nın son derece önemli bir geleceğe sahip olduğunu görüyoruz. İş birliği çerçevesinde gerçekten büyük bir zevkle birlikte çalışacağımızdan eminim. Eğitim, kültür, spor faaliyetleri ile hem polis hem de yargı sistemi içerisindeki iş birliklerini düşündüğümüzde çok sayıda imkanlar var. Yapılacak çok işimiz var."
Vali Erol ise köklü tarihi geçmişi olan Türk-Alman ilişkilerinin, iki ülke insanlarını birbirine yakınlaştırdığını belirterek, Konya'nın, Aşağı Saksonya Eyaleti ve Almanya ile ilişkilerini bugün olduğundan daha iyi noktalara götürecek potansiyeli taşıdığını vurguladı.
Konuşmaların ardından, Aşağı Saksonya Eyaleti ile Konya arasında iyi niyet anlaşması imzalandı.
Weil ve beraberindekiler, daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek'i ziyaret etti.
Kaynak: AA