2014 Yılının Dev Kitap Kampanyası Gaziantep’te Başlıyor

Öğrencilerin kitap okuma alışkanlığının geliştirilmesi ve okul kitaplıklarının yeniden dizayn edilmesi için ‘Her Okula Bir Kütüphane’ kampanyasına başlayacaklarını açıklayan Ahmet Ümit, Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) bisiklet kulübü ve İstanbul Gaziantepliler Derneği Başkanı Tahir Tekin Öztan’ın katkıları ile ilk etapta kırsal kesimden 10 okula kütüphane yapacaklarını açıkladı.

2014 Yılının Dev Kitap Kampanyası Gaziantep’te Başlıyor

1. Uluslararası Kitap Festivali’nin sona ermesinin ardından il genelindeki bütün okulları yakından ilgilendiren önemli bir projeyi açıklayan Ahmet Ümit ve Tahir Tekin Öztan öğrencilerin kitaba daha rahat ulaşmasını sağlamak ve okullardaki kütüphanelerin zenginleştirilmesini sağlamak için kolları sıvadıklarını açıkladılar. Gaziantep Büyükşehir belediye Başkanı Fatma Şahin’in de desteğiyle yürütülecek kampanyanın ilk adımında on okulun kütüphanesinin Ahmet Ümit ve Tahir Tekin Öztan tarafından yaptırılacağı öğrenildi.

Kampanyanın il geneline yayılması için yoğun bir çalışma yürütüleceği de belirten Yazar Ahmet Ümit, “Gaziantep'i dünya kültür başkentlerinden biri yapmak, hem tarihimizi yani Hitit'i, Roma'yı, Osmanlıyı, Selçukluyu, Türkiye Cumhuriyetini, Kurtuluş Savaşını ve zengin mutfağını tanıtmak istiyoruz. Festivalleri böyle düşünmek lazım, hem kentimizi tanıma hem tanıtma hem de sahip çıkmadır. Bunların ilki Şirahan Festivali'ydi. İkincisi kitap festivali yaptık, festivalleri sınırlandırmıyoruz. Kitap festivalini başarıyla tamamladık, çok mutluyuz, istediğimizin ötesinde sonuç aldık. Kitaba duyulan ilgi 3 günle sınırlı kalmasın, okuma aşkının sürmesini istiyoruz. İki festival yaptık, bunların arkasından Şire Festivali, Zeugma Film Festivali olacak, bunu büyüteceğiz. Altın Koza gibi, Altın Portakal gibi olacak. Antik Tiyatro Festivali yapacağız, bunu da Gaziantep Kalesi'nde yapacağız. Gaziantep'i festivaller kenti yapacağız. Buradaki amacımız, Gaziantep'te yaşayan herkesin buna sahip çıkması gerekiyor. Fatma Şahin'in açık görüşlülüğüyle önemli bir alan kazandık. Bu fırsatı değerlendirerek Gaziantep'te kültür adına önemli işler yapmalıyız. Üst başlığımız Gazianteplilik, burada politik hiçbir şey yok. Yaptığımız her şey Gaziantep için. Sağcı, solcu, dindar, Kemalist yok, hepimiz birlikteyiz. Bu projelere omuz vereceğiz, herkesi davet ediyorum. Bu projeler çocuklarının, torunlarının ve şehrin ve ülkenin geleceğidir. Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) bisiklet kulübüyle farkındalık oluşturmak istiyoruz. İnsan okur başlığı altında, her okula bir kütüphane kurmak istiyoruz. İlk etapta 10 okula kütüphane kuracağız. Bunu biz tek başımıza da yapabiliriz ama herkesin işin içinde olmasını istiyoruz. Gaziantep'teki her kesime sesleniyoruz. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi de yanımızda olacak. Proje kapsamında önümüzdeki günlerde Gaziantep Valimiz Sayın Erdal Ata ve İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Celalettin Ekinci ile görüşerek bir yol haritası belirleyeceğiz” dedi.

Her Okula Bir Kütüphane kampanyasının büyük bir proje olduğuna dikkat çeken İstanbul Gaziantepliler Derneği Başkanı Tahir Tekin Öztan Ahmet Ümit’in Genel Koordinatörlüğünde yürütülecek olan çalışmaları sonuna kadar destekleyeceklerini ve ilk etapta on kütüphanenin yapımı için ortak hareket edeceklerini belirterek, “Şehrimizi tanıtmak için her fırsatı değerlendiriyoruz. Bu anlamda çeşitli etkinliklere imza attık. Gaziantep yemeklerini anlattık, şu anda İzmirlilerin çoğu mutfağımızı öğrenmek için geliyorlar. Kitap festivaliyle devam ettik, bu da bizi heyecanlandırdı. Kitapsız ve kütüphanesiz okul kalmaması için çalışma başlattık. Gazianteplilik ruhu taşıyan herkesin bu projeye destek vermesini istiyoruz. Kitap okumak lazım, bilinçlenmeden hiç bir şey üretilmez. Gaziantep'te yaşayan herkes bu kentin sahibidir, el ele kol kola biz bunu destekleyelim. Herkesin katılımıyla gerçekleştirilecek olan bu kampanyanın başarıya ulaşması Gaziantep’in eğitim alanında önemli bir adım atması içinde büyük önem taşıyor” dedi.

Kaynak: İHA