Mavi Marmara Şehidi Fahri Yaldız Kabri Başında Anıldı

2010 yılında Gazze’ye insani yardım götüren Mavi Marmara gemisinde İsrail askerlerinin saldırısı sonucu hayatını kaybeden Fahri Yaldız, ölümünün 4. yılında sevenleri ve dostları tarafından Adıyaman’da kabri başında anıldı.

Mavi Marmara Şehidi Fahri Yaldız Kabri Başında Anıldı

Fahri Yaldız’ın kabri başındaki anma törenine katılan şehidin yakın akrabaları ve Adıyaman Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri gözyaşlarına hakim olamadı. Fahri Yaldız’ın kardeşi Habip Yaldız, “Bugün Mavi Marmara şehidi Fahri Yaldız’ın kabri başında 4. yılını anmak için toplanmış bulunmaktayız. Mavi Marmara, Gazze’ye insani yardım götürmek için yola çıkmıştı. Katil İsrail askerleri sivil insanlara, silahsız insanlara baskın düzenleyip 9 vatandaşımızı şehit etmiş, son Uğur Sönmez ağabeyimiz ile beraber on şehidimiz var. Şuan bizde şehit Fahri Yaldız’ın kardeşleri olarak, bugün bu katliamın 4. yılında hem şehitlerimizi anma hem de ağabeyimizi anmak için bir arada bulunmaktayız. Bu süreçte tazminat talepleri oldu, özür talepleri oldu. Tazminatı kabul etmiyoruz Gazze özgürleşene kadar oradaki insanlara ilaç, gıda, her türlü yardım gidene kadar biz davamızdan vazgeçmeyeceğiz. Özür de kabul etmeyeceğiz, tazminatta kabul etmeyeceğiz. Ben buradan bir daha söylüyorum, tutuklama kararı çıktı ve Interpol’e üye ülkelerden bu kararı uygulamalarını istemekteyim. Ailesi olarak, biz şehit ailesi olarak bu kararın uygulanması ve katillerin tutuklanıp yargılanmasını istemekteyiz. Bu vesile ile burada toplanan bütün arkadaşlarımıza, dostlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Fahri Yaldız’ın diğer kardeşi Ramazan Yaldız ise, “Bende yine 4. yıl münasebeti ile kardeşimizin kabri başında bulunmaktayız. Öncelikle buraya gelip bizi yalnız bırakmayan dostlarına, arkadaşlarına teşekkür ediyoruz. Onların zenginliği, parası kesinlikle bize geçmez” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Mavi Marmara şehidi Fahri Yaldız’ın kabri başında Kur’an-ı Kerim okundu

Kaynak: İHA