Başbakan Erdoğan, Sultangazi Belediye Kompleksi’ni Açacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yarın Sultangazi Belediye Kompleksi’nin açılışını gerçekleştirecek.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yarın saat 13.30’da Sultangazi Uğur Mumcu Mahallesi'nde yer alan Sultangazi Belediye Kompleksi’nin açılışını gerçekleştirecek. 75 bin metrekare alanda hizmet vermeye başlayan komplekste, şimdilik belediye birimleri ile nikah salonları hizmet veriliyor. Önümüzdeki günlerde 1 milyon 500 kişilik düğün salonu, alış-veriş ve Yaşam Merkezi ile zemin altı otopark faaliyete geçecek. Aynı zamanda Belediye Hizmet Kompleksi’nde idari bina, hizmet binası, nikah-düğün sarayı, alış-veriş ve yaşam merkezi, kent meydanı düzenlemesi ve zemin altı otopark yer alıyor.

BELEDİYE HİZMET BİNASI
Sultangazi Belediye Meclisi’nin yer aldığı idari bina, 5 bin 884 metrekare inşat alanına sahip. İdari binada ayrıca meclis salonu ile sergi alanı yer alıyor. 11 bin 550 metrekare inşaat alanına sahip hizmet binası, iş verimini arttıracak mimariyle tasarlandı. Sultangazi Belediyesi Hizmet Kompleksi’nde tüm birimler hizmet içeriklerine göre konumlandırıldı. Vatandaşların yoğun olarak başvurduğu “kentli servisi”nde talep ve sorunlar anında kabul edilebilecek ve ilgili birimlere iletebilecek şekilde düzenlendi.

NİKAH VE DÜĞÜN SARAYI
Sultangazi Belediyesi ilçenin modern bir kent olması için büyük çaba göstererek ilçedeki önemli bir eksikliği giderdi. Sultangazi Belediyesi Hizmet Kompeksi içerisinde dünya evine girmeye hazırlanan çiftler için çok özel bir nikah sarayı inşa edildi. 8 bin 16 metrekare inşaat alan üzerine kurulan Sultangazi Belediyesi Nikah Sarayı, modern mimari tarzıyla çok özel bir atmosfer sunuyor. Bin 500 kişilik düğün salonu ve 3 ayrı nikah salonu ile evlenecek çiftlere ve ailelerine kaliteli hizmet verilmesi amaçlanıyor.

KENT MEYDANI
Sultangazi Belediye Hizmet Kompleksi bünyesinde yapımı tamamlanan meydan düzenlemesi ile yoğun şehir hayatından bunalan Sultangazililerin soluk alabilecekleri alan oluşturuldu. 13 bin 693 metrekare alana sahip meydanın etrafında gezinti alanlarının da yer aldığı bir yaşam merkezi kuruldu. Ayrıca hizmet binasının hemen altında 55 bin metrekare Kent Meydanı oluşturuldu. Hizmet Kompleksi bünyesinde ayrıca 662 araç kapasiteli zemin altı kapalı otopark yapıldı.
Kaynak: İHA