Artvin Belediyesinden 'Su Barışı' Uygulaması

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, kaçak su kullanan vatandaşların en kısa zamanda abone olmaları gerektiğini söyledi.

Kocatepe, yaptığı açıklamada, belediyenin gelirlerini artırmak, alacaklarını alabilmek ve kayıtsız su kullanımının önüne geçebilmek için Artvin Belediyesi ile vatandaşlar arasında "su barışı" uygulamasına geçmeyi düşündüklerini belirtti.

Kaçak su kullanan vatandaşlara, ileride kendileri açısından doğabilecek cezai işlemden kurtulmaları ve su kullanımlarını kayıtlı hale getirmeleri için herhangi bir cezai işleme gerek kalmaksızın iki aylık abone olabilme imkanı tanıyacaklarını ifade eden Kocatepe, su aboneliği fiyatlarına da indirim imkanı sağlamayı planladıklarını söyledi.

Kaçak su kullanımının Türk Ceza Kanunu'nda suç olarak kabul edildiğine dikkati çeken Kocatepe, şöyle devam etti:
"Vatandaşların kaçak su kullananları bildirmeleri de bir vatandaşlık görevidir. Aynı zamanda su abonesi olan ve su borcunu zamanında ödeyen vatandaşlara da haksızlık yapmaktadırlar. İdare olarak kaçak kullanımların önüne geçmek için çalışma başlatılmıştır. Kaçak kullanımlarının önüne geçebilmek için duyarlı vatandaşlarımızın bize destek olması büyük önem arz etmektedir. Kaçak kullanımlar suyun maliyetini artırmakta ve suyun pahalı olmasına neden olmaktadır. Bu nedenle ilimizde kaçak su kullanan vatandaşlarımızın en kısa zamanda abone olmaları gerekmektedir. Bu sayede 2 aylık süre boyunca yürüttüğümüz kampanyalardan yararlanma fırsatları var."
Kocatepe, kaçak su kullananların, Belediye Meclisinde gelecek hafta görüşülerek karara bağlanacak uygulamadan yararlanmalarını istedi.

Su borcu olan vatandaşlara, ödemelerde kredi kartı ile taksit yapma imkanını araştırdıklarını, bu amaçla bankalarla görüştüklerini kaydeden Kocatepe, "Gerek akıllı sayaç ücreti gerek abonelik ücreti gerekse tahakkuk eden su borçlarını, anlaşmalı banka kredi kartıyla taksitlendirilmesini sağlamanın yollarını araştırıyoruz. Sanıyorum kısa sürede bunu da uygulamaya koymuş olacağız" dedi.

Kaynak: AA