Kütahya'da ''grafiti Festivali''

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde Türkiye'nin çeşitli kentlerinden gelen 16 grafiti sanatçısının katıldığı ''Grafiti Festivali'' başladı.

Tavşanlı Anadolu Lisesi tarafından düzenlene festivalde, okul ve çeşitli binaların duvarları rengarenk grafiti resimleriyle bezendi.
Okul Müdürü Şaban Koç, gazetecilere yaptığı açıklamada, okul öğretmenlerinden Zekiye Özkaya Çelenk'in organizatörlüğünü yaptığı festivalde, 16 grafiti sanatçısının yer aldığını vurguladı.
Sanatçıların, okul duvarını renklendirdiğini belirten Koç, şöyle konuştu:
''Başlangıçta biraz tereddütlerimizin olmasına rağmen gerçekten çok güzel olduğuna inanıyorum. Sanatçılarımız eserlerini tamamladığında caddemiz, sokağımız hatta ilçemiz çok daha güzel olacak. En başta öğretmenimiz Çelenk'e ve emeği geçen 16 sanatçımıza teşekkür ediyorum.''
Grafiti sanatçılarından Metin Golesh da 10 yıldır, grafiti sanatıyla uğraştığını ve ilçeden davet geldiğinde hemen katıldığını dile getirdi.
Grafitinin, harflerin sanatı olduğunu vurgulayan Golesh, ''Tipografinin daha gelişmiş renklerle ve daha farklı şekillerle duvara aktarılmasıdır. İçinde farklı şekiller, resim sanatı ve diğer sanat dallarından da esintiler taşıyor. Bizim için Tavşanlı'da böyle bir iz bırakmak, çok önemli'' diye konuştu.

Bir başka grafiti sanatçısı Dorukhan Okuçu da grafitiyle duygusal anlamda topluma, sosyal içerikli mesajlar verdiğini dile getirdi.
Kaynak: AA