Devrek Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencilerinden Soma İçin Örnek Davranış

Devrek Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Soma şehitlerine 10 hatim okunurken, yakınlarına ise nakit desteği sağlandı.

Devrek Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencilerinden Soma İçin Örnek Davranış

Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden kazasında şehit olan 301 madenci için Devrek Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından toplam 10 hatim okunurken, mağdur olan işçilerin yakınların ulaştırılmak üzere İmam Hatip’te eğitim gören öğrenciler tarafından kendi aralarında topladıkları harçlıklarından bir miktar parayı Soma’ya ulaştırılmak üzere okul idaresine teslim ettiler.

Okul Müdürü İsmail Öztürk yaptığı açıklamada, ”Yaşanan acı çok büyük bir acı 7’den 70’e tüm halkımızın acısı olmuştur. Bunun bilincinde olan öğrencilerimiz de şehit madencilerimizin ruhuna 10 hatim okuyarak bağışladılar. Ayrıca kendi aralarında harçlıklarından fedakarlıklar yaparak toparladıkları bir miktar parayı da Soma’lı yetim kardeşlerine ulaştırılması için idaremize teslim etmişlerdir. Bütün öğrenci ve öğretmen arkadaşlarıma bu duyarlı ve erdemli davranışlarından dolayı teşekkür ediyor, bu ve benzeri facia ve felaketlerin bir daha yaşanmamasını Rabbimizden niyaz ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA