İhh, Kudüs ve Mescid-i Aksa İçin Yürüyor

İHH İnsani Yardım Vakfı, Mavi Marmara olayının 4’üncü yılında Sultanahmet’ten Sarayburnu’na “Kudüs ve Mescid-i Aksa Yürüyüşü” gerçekleştirecek.

İhh, Kudüs ve Mescid-i Aksa İçin Yürüyor

Şanlıurfa İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Behçet Atilla konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Gazze abluka altındadır. İsrail zindanlarında çocuk ve kadınlar da dahil binlerce Filistinli işkence görmektedir. İsrail, Filistinlilere karşı her gün sayısız suç işlemektedir.

Dünyanın gözünü boyamak için sadece kendi belirlediği ölçüde Gazze’ye giriş-çıkışa izin veren İsrail, böylece adalet isteyen insanların mutlu olup avunmasını beklemektedir.

Gazze Özgürlük Filosu, tek bir insanın bile yardıma muhtaç yaşamak zorunda kalmasını insanlık onuruna aykırı bulduğu için yola çıkmıştır. İsrail’in 31 Mayıs 2010 tarihinde gerçekleştirdiği saldırıda şehit olan 9 insani yardım gönüllüsünün ve Mavi Marmara’nın misyonu, İsrail’in unutturma çabalarına rağmen adaletin, barışın, özgürlüğün sembolü olarak tüm dünyayı dolaşmaktadır. Mavi Marmara’nın başlattığı yürüyüş, ezilen halkların özgürlüğü, Kudüs’ü özgürleştirecek büyük yürüyüşün işaret fişeği olmuştur.Dördüncü yıl dönümünde ve gelinen bu süreçte İHH ve Filo’nun diğer organizatörleri, şehit aileleri, bu gemilere yardım malzemesi verenler ve tüm yolcular, bu misyonun parçası olan siz Filistin dostları ile yürüyoruz” dedi.

Kaynak: İHA