Aü’de Türkiye Ab İlişkileri Tartışıldı

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Avrupa Birliği Araştırma ve Uygulama Merkezi (AKVAM) ile İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’nin (İİBF) Avrupa Günü Etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği ortak programda “Ortaklığın 50. Yılında Türkiye AB İlişkileri Nereye Gidiyor?” konusu tartışıldı.

Aü’de Türkiye Ab İlişkileri Tartışıldı

Olbia Çarşısı B Salonunda gerçekleştirilen panelin moderatörlüğünü AKVAM Müdürü Prof. Dr. Erol Esen yaptı. Panele, AB Bakanlığı Sivil Toplum, İletişim ve Kültür Başkanlığı AB İşleri Uzmanı Zerrin Keskin, İKV Kıdemli Uzmanı Melih Özsöz ve Emekli Büyükelçi Cem Duna konuşmacı olarak katıldı.

İİBF adına Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Murat Akyüz’ün açılış konuşmasıyla başlayan panelde, AB Uyum Süreci içinde öngörülen birçok yasanın yürürlüğe girdiği belirtildi. Avrupa ve Türk Toplumunda ilişkiler sürecinde karşılıklı önyargıların halen devam ettiği ancak AB Bakanlığı bünyesinde sürdürülen çalışmalarla bu önyargıları ortadan kaldırmaya yönelik bir iletişim stratejisi izlendiği bildirilen panelde, AB’ye uyum sürecinin Türk insanın gündelik yaşamına getirdiği standartlar ve olumlu etkiler vurgulandı.

Konuşmacılara teşekkür belgesi verilmesiyle sona eren panelin ardından, AKVAM’ın 2014 yılından bu yana sürdürdüğü “AB Yolunda Genç Projeciler” proje eğitim programının sertifika töreni yapıldı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdullah Aziz Ergin’in katılımıyla gerçekleşen törende eğitimi tamamlayan öğrencilere katılım belgesi, proje konusunda teorik ve pratik bilgilerini öğrencilere aktaran uzmanlara ise teşekkür belgesi takdim edildi.
Kaynak: İHA