'Trakya Hayvancılık, Süt Ürünleri ve Tohum Fuarı' Açıldı

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde, "Trakya Hayvancılık, Süt Ürünleri ve Tohum Fuarı" açıldı

Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, kapalı pazar yerinde düzenlenen fuarın açılışında, dünyada tek vazgeçilemeyen şeyin insanın beslenmesi için üretilen ürünler olduğunu söyledi.

Ürünlerin veriminin, teknoloji de kullanılarak arttırılmaya çalışıldığını belirten Halebak, bunun yanında tarım alanlarının ve hayvan ırklarının da iyileştirilmesi gerektiğini ifade etti.

Türkiye'nin çiftçilik, tarım ve hayvancılık bakımında en önemli bölgelerinden birinin Trakya olduğunu dile getiren Halebak, şöyle konuştu:
"Çevremizde son yıllarda hayvancılık yatırımları arttı. Bunun sonucunda sorunlar da beraberinde geldi. Bu sorunları çözmeye çalışmalıyız. Ayrıca ülkemizde tarımın yeri belli. Köylülerimiz ve tarımla uğraşanlar kentlere gelmek istiyorlar. Bir taraftan da topraklar bölünüp küçülüyor. Diğer taraftan da toprakları birleştirmek için yasa çıkarmak gerekiyor. Bütün bunlar içerisinde bizlere düşen görev daha iyi kazanç sağlayacak tedbirler almaktır. Fuarımızın hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum."
Konuşmanın ardından Kırklareli Vali Yardımcısı İsmail Gültekin ve Lüleburgaz Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, diğer yetkililerle fuarın açılış kurdelesini kesti.
Yetkililer daha sonra fuarı gezdi. Fuar 25 Mayıs'a kadar gezilebilecek.
Kaynak: AA