Sapanca'da 'Madde Bağımlılığı ve Korunma Yolları' Konferansı

AK Parti Sapanca Kadın Kolları ve İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından "Madde Bağımlılığı ve Korunma Yolları" Konferansı düzenlendi.

İlçe Halk Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilen konferansta konuşan Sakarya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Narkotik Suçlar Büro Amirliğinden polis memuru Harun Yıldırım, uyuşturucu satıcılarının yeni yöntemlerle çocukları ve gençleri bağımlı hale getirmeye çalıştığını belirtti.

"Günümüzde gençlerimizi kendi ağlarına düşürmek için her şeyi yapan bu insanlar, başta sosyal paylaşım siteleri olmak üzere her türlü yolu deniyorlar" diyen Yıldırım, "Gençlerimizin, çocuklarımızın önce güvenini kazanıp daha sonra bir çıkmazın içerisine çekiyorlar" ifadesini kullandı.
Ailelerin, çocuklara verdiği eğitimin önemli olduğunu vurgulayan Yıldırım, şunları söyledi:
"Aile içindeki kendi kişisel sorunlarımız yüzünden, bazen çocuklarımızı görmezden gelebiliyoruz. Onların kimlerle, nerede, ne yaptığını gözardı edebiliyoruz. Yarınlarımıza, devletimize, milletimize sahip çıkacak çocuklarımıza, daha hassas ve dikkatli davranmamız, onlara sahip çıkarak kötü alışkanlıklardan uzak tutmamız gerekiyor. Bizler polis olarak istediğimiz kadar tedbir alalım, ailelerde bilinç olmazsa yine aynı sorunla karşı karşıya kalacağız. Çocuklarımıza iyiyi ve kötüyü iyi öğretmemiz gerekiyor."
Kaynak: AA