İşkur, İş Gücü Piyasa Araştırması Yapacak

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Müdürü Hasan Aksoy, işverenleri ziyaret ederek, iş gücü piyasasında ihtiyaç duyulan meslekleri yerinde tespit edeceklerini bildirdi.

Aksoy, yaptığı yazılı açıklamada, 27 Haziran Cuma gününe kadar 647 iş yerini ziyaret ederek çalışmanın tamamlanacağını belirtti.

Araştırmanın bilimsel ve anlamlı sonuçlara sahip olacağını ifade eden Aksoy, şunları kaydetti:
"Alan uygulaması bizzat Kırklareli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü personeli tarafından işyerleri ziyaret edilerek yürütülecek. Çalışma sonucunda il düzeyinde sektörel ve istatistiksel olarak anlamlı tahminler üretilecek. Kırklareli'de yürütülecek olan bu çalışma sonuçlarının raporlaştırılması işlemleri yine İŞKUR personeli tarafından gerçekleştirilecek. Çalışmanın sonuç raporunda Kırklareli işgücü piyasasının arz ve talep yönüyle ele alınmış olacak. Aktif İstihdam hizmetlerinin, özellikle işgücü yetiştirme kurslarının tespit edilen ihtiyaçlara göre açılmasının planlanacağını, araştırmanın, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına, çalışma hayatının tüm aktörlerine, sivil toplum örgütlerine, üniversitelere, araştırmacılara ve tüm Kamuoyuna faydalı olacaktır.''
Kaynak: AA