Denizli'de 'Eurodesk Araştırır, Erasmus Yarıştırır Projesi

Denizli Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Kent Konseyi Gençlik Meclisi ve Pamukkale Üniversite iş birliğinde "Eurodesk Araştırır, Erasmus Yarıştırır Projesi" hayata geçirilecek.

Denizli Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, projeyle ilçe ve köylerde yaşayan gençlere Avrupa'da eğitim yolunun açılmasının hedeflendiği belirtildi.
Proje kapsamında 17 ilçeye gidecek Gençlik Merkezi gönüllülerinin, projenin sunduğu imkanları anlatacağı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
"İl genelindeki lise ve meslek yüksekokulu öğrencilerine yönelik yapılacak tanıtım çalışmalarının ardından, yapılacak yarışmada dereceye giren öğrenciler, Avrupa'ya gönderilecek. Projenin amacı ilçelerde bulunan imkanı kısıtlı gençlerin, Türkiye Cumhuriyeti, Avrupa Birliği Bakanlığı ve Türk Ulusal Ajansı tarafından eğitim ve gençlik programları kapsamında desteklenen projelerin tanınırlığını sağlamak. Gerçekleşecek ilçe bilgilendirme toplantıları sonrasında düzenlenecek olan bilgi yarışması ile Avrupa fırsatları ve Erasmus program içeriği hakkında sorular sorulacak. Yarışmada birinci olan gruba ücretsiz Avrupa fırsatı, ödül olarak verilecek."
Kaynak: AA