Türk Ebeler Derneği Genel Başkanı Karahan Açıklaması

Türk Ebeler Derneği Genel Başkanı Nazan Karahan, "Mesleğimizin ülkemizdeki durumundan duyduğumuz üzüntüyü halkımıza göstermek için 5 Mayıs Ebeler Gününde gün boyunca bütün ebeler, formalarının ve kıyafetlerinin üzerine siyah kurdele takacak" dedi.

Karahan, Türk Ebeler Derneği, Karabük Üniversitesi (KBÜ) Sağlık Meslek Yüksekokulu Ebelik Bölümü ve Karabük Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından "5 Mayıs Ebeler Günü" dolayısıyla KBÜ Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu'nda düzenlenen törende, Türkiye'de ebeler ve ebelik hizmetlerinin öneminin göz ardı edildiğini savundu.
Ülkede 54 bin civarında ebe bulunduğunu belirten Karahan, "Mesleğimizi ilgilendiren doğum politikaları, sezaryenin azaltılması, ebe eğitimi gibi konular ülke gündemini sürekli meşgul ederken ebeliği güçlendirmeye ve mesleki konuların çözümüne yönelik çalışmaların yeterince yapılmaması son derece düşündürücüdür" ifadesini kullandı.
Karahan, dernek olarak uzun süredir çalışanların sorunlarını değil meselelerin çözümünü tartışmayı ilke edindiklerini anlattı.
Bu yıl "Ebeler Günü" dolayısıyla sorunları konuşmak yerine ebelik hizmetlerinin daha görünür kılınmasına ve mesleklerine dikkati çekmeyi hedeflediklerini aktaran Karahan, "Mesleğimizin ülkemizdeki durumundan duyduğumuz üzüntüyü halkımıza göstermek için 5 Mayıs Ebeler Gününde gün boyunca bütün ebeler, formalarının ve kıyafetlerinin üzerine siyah kurdele takacak. Sosyal paylaşım ağlarında gün boyunca profillerimiz siyah kurdele olarak görünecek" diye konuştu.

"Yaşama Dokunan Eller" konulu panel ve Nida Şan tarafından verilen konserle sona eren törene, KBÜ Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkan Yardımcısı Alev Yücel ve kuruma bağlı Kadın Sağlığı Daire Başkanı Sema Sanisoğlu ile ebeler ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA