Büyükelçi Wijeratne'den Trabzon Valisi Öz'e Ziyaret

Sri Lanka'nın Ankara Büyükelçisi Bharathi Davina Wijeratne, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz'ü ziyaret etti.

Vali Öz, yaptığı konuşmada, Türkiye'nin son yıllarda sadece Avrupa'da değil Ortadoğu'da ve tüm dünyada uluslararası ilişkiler, kültürel ve ticari ilişkiler konusunda önemli mesafe kat ettiğini belirtti.

Sri Lanka'nın da Türkiye için önemli potansiyeli bulunan ülkelerden biri olduğunu ifade eden Vali Öz, "Büyükelçimize Türkiye'ye ve bölgemize olan ilgisi ve destekten dolayı teşekkür ederim. Kısa zamanda Trabzon'da Sri Lanka fahri konsolosluğu da kurulacak. Böylece Sri Lanka ile hem Türkiye hem de Trabzon arasında turizm, tarım ve kültürel işbirliği konusunda belirli bir potansiyel olacaktır" dedi.

Kardeş şehir konusuna da değinen Vali Öz, "Büyükelçimiz ile Trabzon fahri konsolosumuz Atilla Ataman bu sürecin, ilişkilerin lokomotifi olacaktır. Bu süreç mutlaka gelişecektir. Trabzon fahri konsolosluğunun açılışı önümüzdeki günlerde yapılacak ve bütün Karadeniz'e hitap edecek" ifadelerini kullandı.
Büyükelçi Wijeratne ise Türkiye ile ilişkilerinin 150 yıllık geçmişe sahip olduğunu kaydederek, "Dışarıda ilk konsolosluğumuz olan ülke Türkiye'dir. 35 yıl önce babam Türkiye büyükelçisi olarak görev yaptı. Çok uzun süredir bu boşluklar doldurulamadı. İki yıl önceki ziyaretimden sonra buraya büyükelçi olarak atandım" diye konuştu.

Türkiye'de 7 bölgede fahri konsolosluk açacaklarını dile getiren Wijeratne, "Gaziantep ziyaretini tamamladıktan sonra Rize ve Trabzon'da, Sri Lanka'daki uygun şehirlerle kardeş şehir eşleştirmesi yapmak için ziyaretlerde bulunuyorum" ifadesini kullandı.
Konuşmalarının ardından Vali Öz, Büyükelçi Wijeratne'ye ziyaretin anısına fincan takımı hediye etti.
Kaynak: AA