Uşak’ta Orman Yangını Büyümeden Söndürüldü

Uşak merkeze bağlı Karaağaç köyündeki göletin yanındaki ormanlık alanda çıkan yangın büyümeden söndürüldü.

Uşak’ta Orman Yangını Büyümeden Söndürüldü
İki dekar alanın yandığı sezonun ilk yangınıyla ilgili soruşturma başlatıldı.
Uşak merkeze 8 km mesafede bulunan Karaağaç Göleti mesire alanındaki ormanlıkta çıkan yangında iki dekar alan kül oldu. Sabah 10:00 sularında piknik yapan vatandaşların orman içinde ateş yakmasıyla çıktığı tahmin edilen yangına, Uşak Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin zamanında müdahale etmesi büyümesini önledi. İki arazöz ve 3 arazi aracıyla müdahale edilen yangın söndürülürken soğutma çalışmaları başladı.

Yangın çıkan alanın yanında piknikçilerin etrafa attığı boş alkol şişeleri ise dikkatlerden kaçmadı. Çıkan yangınla ilgili Karaağaç Köyü Muhtarı Engin Yavaşkulle şöyle konuştu: “Sabah 9 -10 sıralarında piknik alanını temizlemeye gelen işçilerimiz ormandan çıkan dumanı görmüş. Bana haber verdiler, ben de 177 orman yangın ihbar hattını aradım. Gelen ekipler yangını büyümeden kontrol altına aldı. Vatandaşlarımız orman içinde ateş yakmamaya özen göstersin. Sonuçta bizim buralarda yaptırdığımız bacalı şekilde ateş yakma yerleri var, buraları tercih etsinler. Bugünkü tedbirsizlik yüzünden iki dekara yakın alan maalesef yandı.”
Uşak’ın gözde piknik alanlarından olan Karaağaç Göletinde yaşanan yangın sonrası ortaya çıkan manzara bir taraf yeşillik, göl bir taraf kül olarak görüntülendi. Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri, özellikle yaz aylarında vatandaşların mesire ve ormanlık alanları sıkça tercih ettiklerini, buralarda ateş yakmamalarını ve etrafa şişe gibi yangına sebep olabilecek eşyaların gelişigüzel atılmamasını vurguladı.
Kaynak: İHA