Kesk Üyeleri Yas Çadırını Ziyaret Etti

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Eskişehir Şubesi yöneticileri, Soma’da yaşamlarını yitiren maden işçileri için kurulan ve işçiler tarafından nöbet tutulan Yas Çadırı’nı ziyaret ederek basın açıklaması yaptı.

Kesk Üyeleri Yas Çadırını Ziyaret Etti

KESK Dönem Sözcüsü SES Şubesi Başkanı Yalçın Mutlu, avukatların gözaltına alındığını, Soma halkına su ve gaz sıkıldığını belirterek “Amaç madende ölmeyenleri sokakta öldürmek. Manisa ve Soma abluka altında, neredeyse sokağa çıkmak yasaklanacak. Bırakın bu halk acısını yaşasın” dedi.

Savcı ve hakimlere seslenen Mutlu, annelerin adalet istediklerini ve birçok iddianın bulunduğunu bunların araştırılarak sorumluların en ağır şekilde cezalandırılmasını dile getirdi.

KESK Dönem Sözcüsü Yalçın Mutlu da sözlerine şöyle devam etti: “Ülkedeki tüm madenlerde çalışma durdurulmalı ve denetlenmelidir. Eksiklikleri tamamlayana üretim izni verilmeli, üretime geçilmelidir. Taşeron çalışma sonlandırılmalı, hepsi kadroya alınmalıdır. İşçi sağlığı ve iş güvenliği yasası başta TTB ve TMMOB olmak üzere, ilgili örgütler tarafından hazırlanmalıdır. Hazırlığı yapılan torba yasa geri çekilmelidir. Tüm vatandaşlara sesleniyorum. Bu yaşananlar sizin başınıza da gelebilirdi.”
Kaynak: İHA