Taksim'deki 'soma'Protestosunda 9 Kişi Gözaltına Alındı

Taksim ve Galatasaray Meydanı'nda toplanarak yasadışı protesto gösterisi düzenlemek isteyen gruplara polis müdahale etti.

Taksim'deki 'soma'Protestosunda 9 Kişi Gözaltına Alındı
Yapılan müdahalelerde polise direnen 9 gösterici gözaltına alınırken, Gezi Parkı ve Cumhuriyet Anıtı çevresinde güvenlik şeridi oluşturuldu.
Sosyal medya ve paylaşım siteleri üzerinden organize olan iki ayrı grup, Taksim ve Galatasaray Meydanı'nda yasadışı gösteri düzenlemek istedi. Eylemci ilk grup, Soma’daki maden ocağı kazasını bahane ederek Cumhuriyet Anıtı’na yürümek istedi. Galatasaray Meydanı’nda toplanan ikinci grup da aynı şekilde İstiklal Caddesi üzerinde yürüyüş yapmak istedi. Polis, yürüyüş ve protesto gösterilerinin izinsiz olduğu gerekçesiyle kalabalığın dağılmasını istedi. Ancak her iki grup üyeleri yapılan uyarılara rağmen yürümekte ısrar edince müdahale de gecikmedi. Göstericileri cop ve kalkanlarla uzaklaştıran çevik kuvvet ekipleri, aynı grubun yeniden toplanıp yürümek istemesi üzerine biber gazı kulandı. Yapılan müdahalenin ardından gruplar ara sokaklara dağıldı.

POLİSE DİRENEN 9 GÖSTERİCİ GÖZALTINA ALINDI
Öte yandan, göstericiler ve polis arasında zaman zaman arbede yaşandı. Gözaltına alınmak istenen bazı göstericiler polise zor anlar yaşattı. Direnen göstericilerden 9’u yaka paça gözaltına alınarak emniyet müdürlüğüne götürüldü.

GEZİ PARKI VE ANIT ÇEVRESİNDE GÜVENLİK ŞERİDİ OLUŞTURULDU
Eylem öncesi ve sonrasında göstericilerin protestolarına karşın alınan önlemler geç saatlere dek sürdü. Taksim Meydanı, Gezi Parkı ve Atatürk Anıtını şerit ile kapatan çevik kuvvet ekipleri, yayaların geçişine izin vermedi. Taksim ve çevresinde çevik kuvvet ekiplerinin bekleyişi ise halen devam ediyor.
Kaynak: İHA