Vali Lekesiz Evlilikte 50 Yılını Dolduran Çiftlerle Bir Araya Geldi

Hatay Valisi M.

Vali Lekesiz Evlilikte 50 Yılını Dolduran Çiftlerle Bir Araya Geldi
Celalettin Lekesiz ve eşi Zehra Lekesiz, evliliklerinde 50 yılını dolduran çiftler ile öğle yemeğinde bir araya geldi.
Antakya’dan, Vakıflı’dan, Sümerler’den, Ovakent’ten Hatay’ın farklı renklerinden ailelerin katıldığı yemekte duygularını dile getiren 73 yaşındaki 4 çocuk sahibi emekli öğretmen Mehmet Aydın, eşler arasında sevgi ve saygı olduğu sürece aşılamayacak hiçbir zorluk olmayacağını ifade etti.

Hazır giyim mağazası işleten 70 yaşındaki görme engelli Yakup Cemal yaptığı konuşmada, “Eşim, 51 yıllık evliliğim süresince görmeyen gözlerime ışık oldu. Allah herkese böyle evlilik, böyle mutluluk nasip etsin. Evlilik çok mukaddes bir kurum. Evinizde mutluysanız, dünyanın her yerinde mutlusunuz demektir. Mutluluğu yakalamak ise sanıldığı gibi zor değil, sadece sevgi, saygı ve anlayış” şeklinde konuştu.

Aileyi toplumun DNA’sı olarak tanımlayan Vali Lekesiz, “Nasıl ki vücudun DNA’sı bozulduğu zaman, vücut iflas noktasına geliyorsa, toplumsal yapımızın DNA’sı olan aile de çözüldüğü zaman toplum için bir afet başlıyor demektir. Memnuniyetle görüyoruz ki, Türkiye’de aile yapısı hala sağlığını, sağlam yapısını muhafaza ediyor. Ama yaşanılan yüzyılda aile yapısının sağlamlığını muhafaza etmesine ilişkin ciddi tehditler de yok değil. Bunlara karşı hem kurumlar olarak hem toplum olarak önlemler almamız da kaçınılmaz” dedi.

Ailenin, üzerinde yaşadığımız dünyanın özü, çekirdeği, merkezi olduğunu, sevmeyi sevilmeyi, değer görüp değer vermeyi, sorumluluğu, paylaşmayı, daha birçok erdemi öğrendiğimiz ya da öğrenemediğimiz yer olduğunu ifade eden Vali Lekesiz, “Öz, çekirdek, merkez “aile” dedik. Çekirdekte bütün bir ağacın şifresi gizli. Ondaki mükemmellik de, eksiklik de son ürün olan ağaca ve meyveye yansıyor. Bozuk bir çekirdeğin asırlık bir çınar haline geldiğini hiç görmediğimiz gibi, ufak bir rüzgar, ufak bir sallantı da ağacı allak bullak etmeye yetiyor. Çekirdek olmadan hayatın olmadığını bildiğimiz halde, acımasızca, umarsızca ihmal ediyoruz onu. Aile hem çekirdek, hem toprak, aile hem kaynak, hem pınar aslında. Bireyin yetiştiği, neşvünema bulduğu, en özel, tek toprak aile. Onun kalitesi bir taraftan bireye, diğer taraftan da topluma bakıyor. Toprak ne kadar çorak, kalitesiz ve bakımsız olursa, içinde yeşerecek filizlerin de o derece güçsüz, kırılgan, güdük ve verimsiz olduğu bilinen bir gerçek. Bozkırların yerine yemyeşil bağlar, bahçeler, ormanlar istiyorsak, yaşadığımız toplumun erdemli değerlere sahip vasıflarla donanmasını istiyorsak, kendimizle yetinmeyip ama önce kendimizden başlayarak, tüm toplumu kuşatacak şekilde aile kavramının farkındalığına dikkat çekmeliyiz” diye konuştu.

Daha sonra Vali Lekesiz ve eşi Zehra lekesiz çiftlere günün anısına çiçek ve hediyeler takdim ettiler.
Kaynak: İHA