Soma Maden Faciası Kaş’ta Protesto Edildi

Manisa'nın Soma ilçesindeki meydana gelen maden kazasında hayatını kaybeden işçilerle ilgili olarak İşçi Partisi Kaş İlçe Teşkilatı Başkanı Rauf Ergün ve İP üyeleri, Cumhuriyet Meydanı'nda basın açıklaması yaparak, Atatürk Anıtı'na siyah çelenk koydular.

Soma Maden Faciası Kaş’ta Protesto Edildi

İşçi Partisi İlçe Başkanı Rauf Ergün, "Soma Holding'e bağlı Soma Kömür İşletmelerinde trafo patlamasının sonra elektriklerin kesilmesi ve çıkan yangın sonucunda yerin yüzlerce metre altında bulunan yaklaşık 700 maden işçisinin mahsur kaldığı bildirilmiştir. İtfaiyenin çalışmaları sonucunda yangın kısmen kontrol altına alınmışsa da oluşan zehirli gaz ve oksijensizlik 201 işçimizin hayatına sebep olmuştur.80 işçimizde yaralanmıştır. Bu sayının artması hepimizi fazlasıyla üzecektir. Maden ocağında 400 kişi vardır ve akıbetleri konusunda açıklama yapılmamaktadır" dedi

Türkiye'de basında açıklanan haberlere göre 2013'te iş kazaları sonucu 1235 kişinin hayatını kaybettiğini belirten Ergün, "Türkiye bu konuda Avrupa birincisidir. Hepimiz çok üzgünüz fakat ateş düştüğü yeri yakar. Bu ateşi en fazla hisseden ölen kardeşlerimizin yakınlarıdır. Bu anlamda ölenleri rahmet ve saygıyla anar, yakınlarına başsağlığı dileriz" ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasının ardından Soma'da ölen maden işçileri için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulduktan sonra grup meydandan sessizce ayrıldı.
Kaynak: İHA