Sendikalar Siyah Giyinerek Sgk’ya Yürüdü

Manisa’nın Soma ilçesindeki maden kazasında hayatını kaybedenlerin taşeron çalıştırılmasını protesto eden, Edirne Emek ve Meslek Örgütleri Platformu üyeleri Edirne Belediyesi önünde toplanarak Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Edirne Şubesi önünde kadar yürüdü.

Sendikalar Siyah Giyinerek Sgk’ya Yürüdü

Siyah giyerek yürüyen Platform üyeleri, SGK önünde basın açıklaması yaptığı sırada aniden bastıran yağmura aldırış etmeden açıklamaya devam ederek slogan attı. Platform üyeleri aynı zamanda 1 günlük iş bırakma eylemi yaptı

Platform adına basın açıklaması yapan Arif Kuday, "Yüreğimiz yanıyor. Türkiye işçi sınıfı Soma’da yitirdiği arkadaşlarının anısı önünde ayağa kalkıyor. Sadece işçiler değil tüm Türkiye halkları, onların anısını yaşatmak, yakınlarına başsağlığı dilemek, Soma’nın acısını paylaşmak ve sorumlulardan hesap sormak adına bugün işyerlerinde, sokaklarda, meydanlarda bir araya geliyor. Soma’da yüzlerce işçinin can verdiği katliam bu ülkede biraz olsun vicdanı olan, bir az olsun onuru olan herkes için bir milat olacaktır. Türkiye işçi sınıfının iş cinayetlerine, güvencesiz çalıştırmaya karşı sabrı kalmamıştır. Bu dönüşüm sayesinde Soma’da katliamın yaşandığı işletmenin patronun övündüğü rakamlar ortaya çıkmış, kömürün tonunun maliyetini 130 dolardan 23 dolara düşmüştür. Bunun tasarrufun bedeli de yüzlerce işçinin ölümüyle ödenmiştir. Özelleştirme ve taşeronlaştırma politikaları sonrası Türkiye ölümlü maden kazalarında Avrupa’da birinci sıraya yükselmiştir. Dünyada ise bu alanda ilk üç sırada yer alan Türkiye maalesef bu sene birinciliği kimseye kaptırmayacaktır" dedi.

Platform üyeleri, yağmur altında bir süre slogan attıktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı.
Kaynak: İHA