Karayoluna Çıkan Ayıya Otomobil Çarptı

Sarıkamış ilçesinde karayoluna çıkan ayı, otomobilin çarpması sonucu telef oldu.

Adem Çoğantimur yönetimindeki 25 EK 231 plakalı otomobil, Kars-Erzurum karayolunun 10| kilometresinde aniden yola çıkan ayıya çarptı. Kazada, ayı telef oldu, otomobilde hasar meydana geldi.
Jandarma ile bölge trafik ekipleri, olay yerinde güvenlik önlemi aldı. Kaza tutanağının ardından, Orman ve Su İşleri Müdürlüğü ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi ekiplerince kamyonete yüklenen ayı, Kars'a götürüldü.
Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Murat Doğanay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, trafik kazasında telef olan hayvanın 170 santimetre uzunluğunda, 200 kilogram ağırlığında olduğunu söyledi.

Müdürlük olarak olay yerine gelerek, kaza tutanağı tuttuklarını belirten Doğanay, "Kaza yapan şahsın ifadesini aldık. Tamamen trafik kazası sonucu ayı ölmüş. Ayıyı soğuk hava deposunda tutacağız. Daha sonra tahnit için İstanbul'a göndereceğiz. Genel müdürlüğümüzün olurunu alarak Kafkas Üniversitesi'ne hibe etmeyi planlıyoruz" diye konuştu.

Doğanay, yaban hayatı açısından karayollarının her zaman tehdit unsuru oluşturduğunu vurgulayarak, "Bakanlığımız bu konuda ciddi çalışmalar yapıyor. Bazı bölgelerde yaban hayvanların geçişi için özel köprüler, geçiş güzergahları oluşturuyor. Bunun inşallah daha da yaygınlaşmasını bekliyoruz" dedi.

Sürücü Çoğantimur da ayının bariyerlerin arasından direkt aracın önüne çıktığını anlatarak, emniyet kemeri sayesinde yara almadan kurtulduğunu sözlerine ekledi.
Kaynak: AA