7. Ulusal Spor Bilimleri Öğrenci Kongresi

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu tarafından 7. Ulusal Spor Bilimleri Öğrenci Kongresi düzenlendi.

KMÜ Rektörü Sabri Gökmen, KMÜ Selim Sırrı Tarcan Gala Salonu'nda düzenlenen Kongrede, üniversitenin 6 yılda 8 kongre ve sempozyum düzenlediğini söyledi.

Öğrencilerin kendilerini bilim alanında geliştirmesi için kongre düzenlediklerini ifade eden Gökmen, şunları kaydetti:
"Dostluklarımızın sayısını arttırmamız gerekiyor. İşte bu kongrelerin pek çok yararının yanında en büyük yararı dostların sayısını artırma imkanı sunmaktadır. Çiçeği burnunda olan üniversitemizde henüz 6 yılı tamamlamamışken 8 kongre ve sempozyum düzenledik, bu spor kongremiz 9'uncusu. Bu da bizim üniversite olarak, üniversitelerin temel amacı olan eğitim ve öğretimin yanında bu tip faaliyetlere ne kadar önem verdiğini gösteriyor. Kongrede emeği geçen akademisyenlere teşekkür ediyorum."
Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Selahattin Akpınar ise üniversitenin her yıl büyüyerek geliştiğini belirterek, "Üniversite olarak birçok alanda gerek ulusal gerekse uluslararası düzeyde birçok kongre gerçekleştirdik. Spor alanında düzenleyeceğimiz kongre üniversitemizde ilk defa yapılmaktadır. Kongremizin amacı spor bilimleri alanında öğrencilerin eğitim öğretim dönemlerinde yapmış oldukları araştırmaları ulusal düzeyde arkadaşlarıyla paylaşmak, iletişimi ve etkileşimi geliştirmek içindir" dedi.

3 gün sürecek olan kongrede beden eğitimi ve spor öğretimi, sporda psiko-sosyal alanlar, hareket ve antrenman bilimleri hakkında katılımcılara bilgi verilecek.
Kongreye, Karaman Valisi Murat Koca, akademisyenler, daire müdürleri ile öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA