Kurdi-der Soma İçin Etkinliklerini İptal Etti

Kurdi-Der Hakkari Şubesi, Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen patlamadan dolayı 15 Mayıs Kürt Anadil Günü etkinliklerini iptal etti.

Kurdi-der Soma İçin Etkinliklerini İptal Etti

Kurdi-Der Hakkari Şubesi’nde düzenlenen basın açıklamasına Hakkari Belediyesi eş başkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İl eş başkanları Av. Mustafa Miraz Çallı ve Mehtap Daşdan Demirer, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Burada bir açıklama yapan Kurdi-Der Hakkari Şubesi Başkanı Metin Kaçmaz, her yıl 15 Mayıs tarihinin Kürt Anadil Günü olarak farklı etkinliklerle kutlandığını hatırlattı. Şube olarak farklı kutlama hazırlıkları yaptıklarını dile getiren Kaçmaz, Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen patlama sonrası tüm etkinlikleri iptal ettiklerini belirterek, “Biz Her yıl 15 Mayıs tarihinde, Kürt Anadil Bayramı nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenliyorduk. Bu yılda bu kutlamaları bir festival havasında kutlamayı düşünüyorduk. Bu gelişen Soma olayından dolayı bu etkinliğimizi iptal ettik. Yarın saat 12.00’de şehir merkezinin girişine Kürtçe ‘Hoş Geldiniz’ yazısı asacağız. Bunu dışında bir etkinlik olmayacak” dedi.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İl Eş Başkanı Mustafa Miraz Çallı ise, başta Soma olmak üzere tüm Türkiye halklarına baş sağlığı dileklerinde bulunarak, “Kendilerine Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diliyoruz. Bizler bu akşam saat 22.00’de maden işçileri ölümlerine dikkat çekmek amacıyla camlara mum bırakacağız. Bu eylemimizin tüm Türkiye’ye yayılmasını umut ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA