Gaziantep'e 700 Milyon Liralık Konut Yatırımı

Gaziantep'te hayata geçirilen konut projesiyle 700 milyon liralık yatırım yapılacak.

Projenin mimarı Gökhan Aktan Altuğ, bir otelde düzenlenen basın toplantısında, "ICONOVA Projesi"nin mimari tasarımıyla sadece Türkiye'nin değil Avrupa'nın da sembol konut çalışmalarından biri olduğunu söyledi.

Bölgenin yapılanmasına yön verebilecek nitelikte bir kompleksi kente kazandırmayı amaçladıklarını kaydeden Altuğ, şu bilgileri verdi:
"7 kuleden oluşan proje bünyesinde, 27 kat ile 42 kat arasındaki kulelerden R blok olarak adlandırılan kule, 162 metreye ulaşan yüksekliği ile Gaziantep'in en yüksek binası unvanını alacak. 52 bin metrekare arsa üzerinde sosyal donatılarıyla 570 konut ve 23 ticari ünite bulunmaktadır."
Yatırımcılardan Mesut Acar ise şehrin stresinden uzak, doğal ve huzurlu bir ortama özlem duyanlar için ideal bir yaşam alanı sunacaklarını ifade etti.

Herkesin yaşamak isteyeceği bir yaşam alanı oluşturmaya çalıştıklarını vurgulayan Acar, "Projeyi, Gaziantep'in her zaman en iyiye layık olduğuna inandığımız için hayata geçirdik. 'Hayaliniz, hayalimiz' diye yola çıktık. Hayallerin ötesinde bir yaşam alanı oluşturmak için gece gündüz çalışıyoruz" diye konuştu.

Projenin devam ettiğini hatırlatan yatırımcı Hanifi Şireci de projenin yüzde 25'i tamamlanan projeyi yaklaşık 2 yıl sonra tamamlamayı planladıklarını kaydetti.

Kaynak: AA