Danıştayın 146. Kuruluş Yıl Dönümü Töreni

Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) Van Şubesi Başkanı Harun Altın, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun Danıştayın 146. kuruluş yıl dönümü töreninde yaptığı konuşmaya tepki göstererek, "Depremin meydan gelmesinden üç saat sonra sayın Başbakan'ımız ve ekibinin Van'a gelerek halkımızın yaralarının sarılması için göstermiş olduğu üstün gayret, halen halkımızın taptaze hafızalarındaki yerini korumaktadır" dedi.

Altın, yaptığı yazılı açıklamada, milli iradenin yanında olduklarını bir kez daha beyan ettiklerini belirterek, Feyzioğlu'nun Van ile ilgili yaptığı konuşmanın Van halkına yapılan bir saygısızlık olduğunu ifade etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetin deprem sırasında ve sonrasında kent için gösterdiği çabayı minnetle yad ettiklerini vurgulayan Altın, şunları kaydetti:
"Danıştay'ın 146. kuruluş yıl dönümü töreninde, devletin ve hükümetin zirvesinin hazır bulunduğu toplantıda, halen kendilerini 27 Mayıs 1960 darbesinin havarileri ve torunları olarak görenlerin, ülkemizin gelmiş olduğu kalkınmayı, insan hak ve özgürlüklerinin önündeki engellerin kaldırılmasını görmezden gelerek halkın iradesine saygı göstermeden kara cübbeleriyle çıkıp eleştiri yapmaları temayül sınırlarını aşmaktadır. Baro başkanının, yargının içinde bulunduğu sıkıntıları, eksiklikleri ve yargı yoluyla milli iradeye karşı yapılmak istenen darbenin karşısında olduklarını beyan etmesi gerekirken, bunu görmezlikten gelmeleri manidardır."
Ülkede bir yıldan bu yana içten ve dıştan milli iradeye yönelik darbe girişimlerinin söz konusun olduğunu, ülkenin milli güvenliğine kast edildiğini ancak buna karşı tek bir kelimenin bile konuşma metninde yer almadığını bildiren Altın, 30 Mart seçimlerinde halkın milli iradesine sahip çıktığını ve bundan sonra da sahip çıkacağına olan inançlarının tam olduğunu belirtti.

Hükümetin ve devletin depremde yaptığı yardımların hiçbir zaman unutulamayacağını ve Van halkının zihnindeki yerini koruyacağını açıklayan Altun, şunları ifade etti:
"Depremin meydan gelmesinden üç saat sonra sayın Başbakan'ımız ve ekibinin Van'a gelerek halkımızın yaralarının sarılması için göstermiş olduğu üstün gayret, halen halkımızın taptaze hafızalarındaki yerini korumaktadır. Altı ay gibi kısa sürede çadırlardan, konteynerlerden kalıcı konutlara geçmeleri yönündeki çalışmaları bütün Van halkı olarak takdirle ve minnetle yad ediyoruz. Van halkı olarak sormak istiyoruz baro başkanına, Van depremi felaketi süresince ilimize baro olarak ne kadar yardım ettiler ve kaç tane evi yıkılan depremzede için kalıcı konut yaptırdılar?"
Kaynak: AA