Belediyeden Öğrencilere Ücretsiz Okul Servisi

Hamamözü Belediyesi, taşımalı eğitim sisteminin dışında kalan ve okullarına ulaşmak için güçlük çeken öğrenciler için ücretsiz okul servisi hizmete soktu.

Okullarına ulaşabilmek için dakikalarca yürümek zorunda kalan öğrenciler, ücretsiz servisin hizmete girmesi ile kısa sürede ve güvenle okullarına ulaşmanın mutluluğunu yaşıyor.
Hamamözü Belediye Başkanı Bahattin Destebaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçe merkezine 1950 metre uzaklıkta oturan öğrencilerin taşımalı eğitim sistemine girmediğini, evleri uzakta olan bu öğrencilerin kendi imkanları ile okullarına gidebildiklerini söyledi.

Bu durumun hem öğrencileri mağdur ettiğini hem de velileri tedirgin ettiğini ifade eden Destebaş, "Devletten servis taşıma hizmeti almayan 70 kadar öğrenciye ücretsiz ve güvenli taşımacılık hizmeti sunduk. Okula erişim saatlerine uygun olarak muhtelif yerlerden belediye araçlarımızı hareket ettirdik. Servisten yalnızca öğrenciler ve velileri yararlanabiliyor. Serviste bir görevli de öğrencilerin inmesine ve binmesine yardımcı oluyor" dedi.

Öğrenciler de servis sayesinde artık dakikalarca yürümek zorunda kalmadıklarını belirterek, "Mahallemiz uzak olduğu için okula geç kalıyorduk. Yürüdüğümüz için yorgun oluyorduk, servis sayesinde hem okula zamanında yetişiyoruz hem de yorulmuyoruz" dedi.

Veliler de uygulamadan çok memnun olduklarını gelecek eğitim öğretim yılında da devam etmesini istediklerini söyledi.

Kaynak: AA