(özel Haber) 2 Çocuğunu Lastik Tamir Ederek Büyüttü

Bursa’da 18 yıldır oto lastik tamiri yaparak 2 çocuğunu büyüten 38 yaşındaki cefakar anne, Anneler Günü için konuştu.

Bursa'nın 'lastikçi ablası' olarak bilinen Halime Doğan, anne olmanın sorumluluk istediğini ifade ederek, “Hayatla çocuklar için mücadele etmek gerekiyor” dedi.

Bursa'da 18 yıldır oto lastik tamiri yapan Halime Doğan, dükkanını hem ekmek kapısı, hem de evi olarak kullanıyor. Mesleğini çok seven Doğan, gün boyu kriko ve bijon anahtarını yanından ayırmıyor. Birlikte çalıştığı eşinin bel fıtığı olması üzerine tek başına lastik tamir etmeye başlayan Doğan, 2 çocuğunun ekmeğini bu işten çıkarıyor. Haftanın her günü araçların lastiklerini değiştirip hava kontrolü yapan Doğan, kadınların her işi yapabileceğinin nadir örneklerinden biri olarak gösteriliyor. Lastik tamiri için gelenlerin karşılarında bir bayan görünce şoke olduğu Doğan, Anneler Günü için konuştu.

“18 YILDIR BU İŞİ TEK BAŞIMA YAPIYORUM”
Karabük’ten biri 1, diğeri iki yaşındaki çocukları ve eşi ile birlikte yıllar önce iş bulma umuduyla İstanbul’a geldiklerini anlatan Doğan, “Eşim işsizdi. Lastik tamiri işi yapan bir akrabasının desteğiyle Bursa’ya geldik. Bu yeri de gazete ilanı ile bulduk. Belli bir süre eşimle birlikte yaptık. Ama eşim, bel fıtığı olunca çalışamadı. Eşim TIR şoförlüğüne başladı.

İş bana düşünce de kolları sıvadım ve patronumun da desteğiyle tek başıma bu işe devam ettim. O gündür bu gündün devam ediyoruz” dedi.

“ANNE OLMAK SORUMLULUK İSTİYOR”
Lastik tamir işini bakarak öğrendiğini kimsenin ona bu işin nasıl yapılacağı hususunda bir şey öğretmediğini ifade eden Doğan, “İki oğlum var. Onları bir yakınımın yanına bırakıp bir başka yerde çalışma şansım yoktu. Onlar gözümün önünde durması gerekiyordu. Hem çalıştım, hem onlara baktım. Tüm annelerin, Anneler Günü kutlu olsun. Anne olmak güzel bir şey ama anne olmakla bitmiyor her iş. Anne olmak sorumluluk istiyor. Kendini unutuyorsun bir kere. Başta onları düşünüyor, önceliğin onlar oluyor. Artık hayatını onlar için yaşıyorsun. Anneyim demek yetmiyor. Onlar için mücadele etmek gerekiyor hayatla. Ben onları bir gece bir yere bırakıp da komşuya gidip kahve içmiş bir insan değilim. Onlar şuan 19-20 yaşına girdiler, ama onlar benim gözümde hala çocuklar” diye konuştu.

Kaynak: İHA